h i r d e t é s

A menekültkvóta miatt a bírósághoz fordul a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A menekültkvóta miatt a bírósághoz fordul a kormány

2015. november 17. - 09:22
0 komment

 

Az Országgyűlés ma a Fidesz javaslatára törvényben szólíthatja fel a kormányt, hogy Luxembourgban támadja meg az uniós kvótarendszerről szóló európai jogszabályt.

Forrás: privatbankar.hu

Az ülésnap reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően összesen tizenhét előterjesztést fogadhat el a Ház - írja a Privátbankár.

A képviselők ekkor fogadhatják el a Fidesz bevándorlók kötelező uniós betelepítési kvótáját elutasító törvényjavaslatát. Az előterjesztés arra kötelezné a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a betelepítésről szóló uniós jogszabály megsemmisítését.

Emellett döntés várható még például az állami arcképelemző rendszer létrehozásáról, a jegybank 2012-2014 közötti üzleti jelentéseiről, és a termőföldek haszonbérleti szerződéseinek módosíthatóságáról.

A szavazásokat követően összesen kilenc előterjesztés általános vitáját bonyolítják le, ezek között tárgyalhatják például a kormánypártok egyházügyi törvénymódosító javaslatát. A kétharmados indítvány szerint a jövőben az egyházakat nem elismernék, hanem bírósági eljárás keretében nyilvántartásba vennék.

 

privatbankar.hu


 

h i r d e t é s