fbpx A meghajlított valóság | CIVILHETES

h i r d e t é s

A meghajlított valóság

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

A meghajlított valóság

2021. október 23. - 09:53

 

Avagy az akarat diadala?

Leni Riefenstahlnak, Balázs Béla élettársának, aki hosszan meditált, hogy Szovjet-Oroszországba menjen Balázzsal forradalmárnak, vagy Hitler Németországába nácinak (mindegy, csak diktatúra legyen! – az utóbbit választotta): sikerült. Legalábbis ábrázolnia.

Orbánnak sikerül megvalósítania? Riefenstahl sajnos zseni volt! Orbán nem az. Csak ravasz. És Riefenstahl hőse, Hitler is megbukott.

Orbán felveszi a harcot a járvánnyal (most már elég nehéz nem létezőnek, legyőzöttnek triumfálni, de megpróbálja).

Építhet a nép jó részének fegyelmezetlenségére, az oltásellenes mantrák és az orbányzat vállrándítgatása iránti fogékonyságra (nevezzük mindkettőt bátran ostobaságnak).

Kell a népszerűség, mint ütet víz a szomjazónak!

Úgyhogy járvány nincs. Fel a Balatonra! (amíg még megteheted, néptárs, mert hamarosan a miénk lesz, magántó), fel az Adriára! - kampány, Eucharisztikus Kongresszus, pápalátogatás tolongással, telt

házas focimeccsek, (kizárólag) szívünknek kedves zenekarok koncertjei, vadászati rémkiállítás, nagygyűlés október 23. alkalmából, CÖF-"békemenet" (make love not war – vagy az máshol volt?), el nem rendelt maszkviselet a közösségi terekben, a tömegközlekedésben, az online oktatás tiltása mindhalálig (mármint a gyerekek, a szülők, a pedagógusok haláláig), mindez van! És a tavaszi csúcsot döntögető fertőzöttségi, halálozási, lélegeztetőgépes esetszám is. Még a felívelő szakaszban. Kit érdekel?

Az osztályok egy részét hazaküldeni kénytelen igazgató a KLIK álnevű Tankerülethez fordul: be kéne zárni!

A mindenható szerv ilyen apróságokkal nem foglalkozik. Forduljon a Népegészségügyhöz!

Azoknak sincs erre hatáskörük. Forduljon az Oktatási Hivatalhoz!

Így ellabdázgatnak vele, szokás szerint: azzal is telik az idő!

(Jó sok fal helyen tanyáznak a bürokraták a minden idők legkisebb közigazgatásáról hantáló Orbán alatt!)

Oktatási Hivatal: ilyen ügyekkel csak szerdánként foglalkozunk! Máskor nem érünk rá! Csütörtök van? Akkor jelentkezzen egy hét múlva!

Így aztán kihúzzuk a szünetig, nyertünk egy hetet! Hány embert vesztünk? Ez nem érdekel senkit. Mink kérem letojjuk a nem létező járványt!

És örömmel értesülünk arról, hogy Orbán, Gulyás megkapta a harmadik oltást! Kit érdekel? Személyi kultuszok és kultuszocskák?

A vénasszonyok majd miséznek Őnagysága és kis Őnagysága egészségéért, miközben a családjuk elpatkol. Mert az oltási kampány is elhalt vagy négy-öt hónapja, elolvadt, mint a tavaszi hó.

Eközben elsikkad a tény, hogy Orbán horror áron államosítja Ferihegyet (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek a kutya se hívja, ki se tudják ejteni: a külföldiek maximum Budapest Airportnak ismerik, és köze sincs a világ által osztráknak elkönyvelt zeneszerzőhöz és zongoraművészhez, csakúgy, mint Orbánnak se), hogy aztán koncesszióba adhassa magának, mint egyre több, végül minden más, gazdagon fialó állami bizniszt.

És felszámolják az Antall József Tudásközpontot az átláthatatlan gazdálkodása miatt.

Jó! ott is herdálták a közvagyont, miegymás (nem nevesíteném)!

De nem ez a lényeg! Mink is lopunk kérem! Jóval többet! Ez csak az ürügy!

Ma Magyarországon csakis Orbán Viktor Tudásközpont létezhet!

(Mellesleg nem nagy kár érte: Antall is nagy kétbalkezesként írta be a nevét a legújabb kori történelembe! Tudásközpontot mindenesetre nem ér!)

Vannak fontosabb dolgok is! A Kálomista által határidőre leszállított agit. prop. játék-, újabban (hogy amatőr mozik is vetíthessék) művészfilm, melyet a siránkozó producer nyitó sortüze után kellő alázattal az összes mozi fő műsoridőben játszik.

Mely filmet nem láttam (ilyesmivel nem töltöm az időmet, mint ahogy a "társadalmi célú reklámokkal" és kormány-szóvivői tájékoztatókkal sem), úgyhogy véleményt nem mondok róla.

Mindenesetre az IMDb-n (tízezer megkérdezett néző véleménye alapján) máris bekerült a legrosszabb filmek közé, 1,2 értékelési átlaggal a (10-ből). Annak ellenére döcög a szekér, hogy a Magyar Nemzet egekbe magasztaló kritikáját szóról szóra átvették a megyei lapok is.

Azért nem féltem a nézőcsúcs elvesztésétől! Ingyenesen (is) vetítik, és nyilván kivezényelnek majd fűt-fát. Aztán fölszorozzák majd a tényleges nézőszámot. Persze sok önkéntes látogatója is lesz: elvakult Fidesz-hívők!

Nekik tetszeni fog, hogy Dobrev és Gyurcsány egykori titokminisztere, a koncepciós perben elítélni nem sikerült Szilvásy György a két fő gonosz!

Ők szervezték az egészet. Véletlenül éppen ők! Meg Márki-Zay?

De hát, haladni kell az eseményekkel! A Gyurcsány stop! Karácsony stop! kampány is megy tovább, csak Karácsony helyére Márki-Zay lépett.

Secko jedno!

A csatlósok is beszálltak! Nem csak a lakájmédiára gondolok!

Most éppen Romániából üzenték meg az Erdélybe látogatni készülő Márki-Zaynak, hogy jöhet! De egyszeri találkozás lesz! Mint a medvével!

Mármost: Márki-Zay az erdélyi magyarok ügyeiben ugyanazt a (populista) álláspontot foglalja el, mint Orbán. Miben sem változtatna!

Jó, nem szeretjük, mert pénze az nincs! Orbánnak van. (Mármint rendelkezési joga a közpénz fölött.) Ez pedig lényegbe vágó különbség!

De hát, hol van a híres erdélyi vendégszeretet? Kérdezés nélkül lövünk?

Előhúzták a sifonérből Dózsa Lászlót is (még jó, hogy nem Dózsa György!), Schmidt Marcsi egyik kedvenc, makacs melléfogását, hadd hazudozzon továbbra is a forradalomban viselt dolgairól – miközben bíróság ítélete cáfolta az egész szédelgést.

Október 23. és a "békemenet" még előttünk van! Még túl kell lenni rajta!

Kádári állami ünnepeken edződöttek számára is kihívás!

De a Kétfarkúak azért oldják a hangulatot: "támogató békemenetük" jó kis pandantja lesz az eredetileg meghirdetett, Erdélyből, Szabolcsból, Nyírségből felbuszoztatott közmunkásokkal kiegészített produkciónak.

És a Kétfarkúak legalább megkérik a résztvevőket, hogy viseljenek maszkot, meg lehetőleg csak oltottak jöjjenek! Orbánnak, a CÖF-nek ez nem fontos!

Gulyás szerint nem kell elrendelni a maszkviselést, mert "a magyar nép van annyira felnőtt, hogy magától is felveszi!"

Kedves Gulyás néptárs! Úgy tíz évnyi szünet után, melyet a tömegtől elszeparálva töltött, fáradjon le egyszer az utcára, mint Mátyás király, mondjuk a Nagykörútra, menjen le a metróba, szálljon fel egy villamosra, és meg lesz lepve! Csupa éretlen emberrel fog ott találkozni!

Olyanokkal, mint a főnöke!

Na, mindegy! Csak túl leszünk rajta! Aztán ellaposodik a szezon! Lementek a fő tömegmozgató kormánybarát rendezvények! Csak a járványgörbe emelkedik. Most már emelkedhet!

Már csak a fasiszta Marine Le Pen jön! (Ide már csak ilyenek látogatnak!)

Az ő üdvözlésére meg tán nem kell kitódulni!

Bár lehet, hogy rendeznek a tiszteletére egy kisebb fajta kultúrműsort: a film, ugyebár! Aztán Karthago-koncert, sztárvendég Zalatnay Sarolta, műsorvezető Nagy Feró, Ákos norvég nyelven felolvas a novelláiból!

Ha mindezt túléli, hazafelé menet talán elgondolkozik azon, hogy Karthagót porig rombolták a rómaiak, és a helyét behintették sóval!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s