h i r d e t é s

A magyarok, akik a szabadságért harcoltak, ma elégedettek a zsarnoksággal - A külföldi sajtó látlelete

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyarok, akik a szabadságért harcoltak, ma elégedettek a zsarnoksággal - A külföldi sajtó látlelete

2016. október 28. - 12:55
0 komment

 

Orbán az '56-os forradalom után 60 évvel a migránsellenes erők vezetője Európában.

Forrás: FPM online

Magyarország egykor a szabadságért harcolt, jelenleg azonban meg van elégedve a zsarnoksággal. Orbán Viktor egyre inkább hátat fordít azoknak az értékeknek, amelyekért egykor sokan az életüket adták. Ha komolyan vesszük a kormányfő szavait, akkor az ország jobban érzi magát a zsarnoki és elnyomó orosz rendszer társaságában, mint az európai demokráciák körében - a diagnózist a Foreign Policy Magazine állította ki, a cikket pedig a Klubrádió szemlézte

Úgy tűnik, a mai magyar vezetők megfeledkeztek a nyugat egykori szolidaritásáról és támogatásáról. Orbán követendő példának tekinti Putyint, ugyanakkor haragját az EU-ra zúdítja, a liberális értékeken gúnyolódik. A Kossuth téren Brüsszel szovjetizálódásáról elmélkedett. Pedig az orosz elnök nem kért bocsánatot a forradalom leveréséért, nem beszélve arról, hogy az ottani állami tévé miként tálalta az egykori eseményeket. Annak idején a világ 200 ezer magyar menekültet fogadott be, mert tudta, hogy ezek az emberek megjárták a poklot.

Orbán viszont 60 évvel később a migránsellenes erők tényleges vezetője Európában. Szavait és tetteit el kell ítélni. Pártja és kormánya ördögnek, erőszakoskodónak, bűnözőnek és terroristának állítja be azokat, akik a háború elől menekülnek. Álnépszavazással igyekezett felszítani az idegenellenes érzelmeket. Elveti az EU minden javaslatát a kérdés rendezésére. Ugyanakkor meglepően kevés érdeklődést tanúsít Asszad mészárlása vagy Putyin ottani szerepvállalása iránt, pedig büszke arra, hogy egykor fellépett a szovjet elnyomás ellen. A jelek szerint mindenki másnál nagyobb hasznot húzott a menekültellenes demagógiából. 56 kapcsán ugyanakkor arra is emlékezni kell, hogy a harc a despoták, a történelem átírása és az agresszív propaganda kampányok ellen is folyik, amelyek megpróbálják lejáratni a liberális demokráciát. Beleértve, hogy Orbán Viktor összeállt az utóbbi erőkkel, és igazolja, hogy nem vesz tudomást a magyar történelem legszomorúbb fejezeteiről - írja az FPM.

nepszava.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s