h i r d e t é s

A Magyar Nemzet szerint a Fidesznek ki kell lépnie a néppártból

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Magyar Nemzet szerint a Fidesznek ki kell lépnie a néppártból

2019. március 07. - 09:36

 

A lap vezércikkében arról ír, hogy a Fidesz fejezze be a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal.

Az Európai Néppárt tanácskozásának résztvevői az EU csúcstalálkozója előtt Salzburgban 2018. szeptember 19-én - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A kormánypárti napilap szerint a mai néppárt nem különböztethető meg sem a szocialistáktól, sem a liberálisoktól.

„A néppárt már nem védelmezi sem a nemzetet, sem a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt, sem bármely, néven nevezhető európai hagyományt. A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett.„

A Magyar Nemzet szerint a néppárt mára megtagadta Helmut Kohl örökségét, helyette Soros György lázálmát kívánja megvalósítani a nyitott társadalomról.

Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. Weber ultimátuma bebizonyította, hogy az egyezkedésnek nincs értelme – vélekedik a lap.

„Európa vezetői, a brüsszeli csinovnyikok legkésőbb a 2008-as válság után eldöntötték, hogy létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat. Ennek legfőbb akadálya az európai nemzeti hagyomány, az európai nemzetek léte.”

A cikk szerint a Fidesz nem engedheti meg magának, hogy feladja mindazt, amiért eddig küzdött. Orbán Viktor, aki eddig is élharcosa volt a valódi Európának, most nem árulhatja el ezt az Európát és a valódi európai értékeket egy önmagát megtagadó néppárt kedvéért.

„A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.” (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s