h i r d e t é s

A magyar kül- és belpolitika szembe megy a világ megváltozott trendjeivel!

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

A magyar kül- és belpolitika szembe megy a világ megváltozott trendjeivel!

2019. június 09. - 12:26

Gyurcsány külpolitikai idiotizmusát, töretlenül folytatja Orbán!

Gyurcsány külpolitikai idiotizmusát, töretlenül folytatja Orbán!

Az elmúlt egy évben szemmel láthatóan alapvető változások álltak be a világban a vallások viszonyrendszerében. Az Amerikai Egyesült Államokban és Izraelben is jelentős fordulat történt a nagy befolyással rendelkező értelmiségiek és politikusok körében, az iszlám megítélésében.

Mi állhat a háttérben?

Elsősorban a változóban lévő hatalmi rendszer, amelyet a gazdaságok eltérő ütemű fejlődése indukált. Kína és India a maga közel 3 milliárd lakójával és dinamikusan fejlődő gazdaságukkal a 20. századi USA túlhatalom után valódi kihívást támasztott a keresztény világgal szemben.

Vélhetően a stratégák rájöttek, hogy az iszlámmal szembeni fóbia, megteremtheti azt a lehetőséget, hogy a muszlimok a szankciók, kiközösítések hatására, alapvetően kínai befolyás alá kerülhetnek. Katonai és gazdasági stratégiai okok miatt ez azt jelenthetné, hogy mind a tengeri főbb útvonalak, valamint az energia források, keresztény és zsidó ellenes körök befolyása alá kerülhetnek, a kínaiak, gazdasági, politikai és katonai támogatásával.

A Trump jelenség rávilágított arra, hogy az USA már nem képes a hagyományos eszközeivel az egyeduralmát fentartani. Trump politikai cinizmusa olaj a tűzre, mert a verbális tér amit létrehozott, mérhetetlen mértékben felerősítette az előítéleteket, amely egyben létrehozta azokat a köröket amelyek tágabban, befogadóbban és a türelem, valamint a megegyezés befogadás rendszerében gondolkodnak.

Trump verbális mexikói fala, megmutatta, hogy a mai Amerika, már nem a régi amerikai befogadás és integrálás világa. Trump a kollektív felelősség primitív elve szerint tett tiltólistára országokat, ezáltal, terrorista bélyeget nyomott 100 milliók homlokára.

Azonban a világ Trump logikájánál és az összeesküvés elméletek egyszerű, de végtelenül buta rendszerénél bonyolultabb. 3milliár egyisten hívő sokkal erősebb minden szempontból, mint 1,5 milliárd keresztény önmagában!

Az internet világában nyomon követhető gyökeres változások álltak be. Milliós nézettségű muszlim weboldalak egyre erősebben sugározzák az emészthető és érthető iszlám vallási képét, amely visszatér a zsidó, keresztény, iszlám együttélésre. Az iszlámot úgy mutatják be mint a monoteizmus kiteljesedését, aminek része, a judaizmus és a kereszténység. A pápa folyamatos egyértelmű kommunikációja is elvezetett ahhoz, legalábbis az egyház legfelsőbb szintjén ugyan így gondolkodjanak. A pápa nem valami ellen, hanem az együttélés mellett szólal fel.

Ebbe a rendszerbe illik bele Garry Wills történész és Pulitzer díjas író filmje, amelyben elmondja az iszlám elveit és ezek élhetőségét korunkban. A film itt tekinthető meg: 

Trudeau Kanada miniszterelnöke a ramadánt lezáró Eid ünnep alkalmából köszöntötte Kanada és a világ muszlimjait.

A következő filmeken az emészthető és megbékélő iszlámról beszélnek:

A sor vég nélkül folytatható!

A muszlimok oldaláról is dinamikusan növekszik a vágy a normális együttélésre.

Ezt támasztják alá azok a videók amelyek tömegével jelentek meg a közöségi média legkülönbözőbb felületein. A kommunikáció nyelve az angol lett, az idézeteket a Koránból arabul citálják, de a szöveg az már angol. Az angol, a fiatal generáció nyelvi fordulatait használja.

Miközben a világ trendváltásban van, addig Magyarország még mindig Jumurdzsákkal küzd. Jó taktikai érzékkel hamarosan mind zsidók, keresztények és a muszlimok céltáblájává válunk.

Aung San Suu Kyi Mianmar elnökasszonyának fogadása a fentiekben leírt rendszer szerint, a diplomáciában azonos kategóriába esik azzal, amikor valaki klott gatyában jelenik meg az angol királynő születésnapi fogadásán. A magyar diplomácia az országra rántotta az összes szélsőséges figyelmét. Ez a nő egy etnikai és vallási tisztogatásnak falazott, amelynek során közel 10 000 embert megöltek és 120 000 kényszerültek elhagyni a lakóhelyüket. A magyar diplomácia egy fasiszta attitűdökkel rendelkező ország vezetőjét hozta Orbán nyakára. A magyar iszlámellenesség és szerelem a kerítésben, mára már inkább betegség, mint valódi alapokkal rendelkező politika.

Az ország állapotát jól mutatja, hogy az EU választások során, alapvetően olyan pártokra szavaztak amelyek már leszerepeltek, vagy nem kompatibilisek egy modern Európával.

Európa mainstreamje mára már az egyetemes európai és világ kultúra mellett tette le a voksát nem pedig a nacionalizmusra épülő kirekesztő és manipulatív politika mellett. Gyurcsány külpolitikai idiotizmusát, töretlenül folytatja Orbán! Jelentem nincs változás!

Ps: a kerítés rossz helyen van mert, ezzel Orbán újra aláírta a Trianoni Szerződést, új határt csinált a kereszténységnek, másként meg székelykapu nélkül hülyén néz ki?


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky