h i r d e t é s

A lustaság örök emberi betegség?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A lustaság örök emberi betegség?

2019. június 29. - 08:27

 

Sajnos Debrecenben úgy látszik - legalább is szemétügyben - semmi sem változik. Péntek délután, a szokásos hétvégi vásárlás közben a Laktanya utca végén a fagyizó és a Coop közötti területen jártam, ahol szelektíven próbálják a hulladékot gyűjteni.(Az indok igen prózai volt, az unokám fagyit kért.) 

A szerző felvételei 2019. június 28-án készültek

Az egyik helyszín a Laktanya utca és a Damjanich utca találkozásánál, a bolttól pár méterre szelektívnek mondott gyűjtőhely volt. Az út szélén levő tárolók úgy láttam üresek lehettek, de mellettük garmadában állt a szemét. Minden volt, kenyérdaraboktól, nagy rakás ruháig sok minden csúfoskodott a tárolók környékén.Minden volt, aminek nem kellett volna ott lennie. A közelben az étterem látogatói számára is üdvös lehet a látvány. 

A másik helyszínen, a Laktanya utca sarkán, egy bokros részben kidobott borospalackok, sörös üvegek rondították a környéket. A szelektív üveg tároló az nagyjából 10 méterre található. De valaki lusta volt addig elmenni, lerakta, ahol éppen eszébe jutott. Azt nem gondolom, hogy mind ott helyben itták meg, mert ahhoz túl soknak tűnt az üveg. Ennyi szesz után csak négykézláb kúszhatott volna bárki el a kijózanítóba. A 9 éves unokám nem értette a látványt, hiszen itthon azt látja, hogy "ezer" féle módon szelektáljuk a szemetet, s évente többször viszünk hulladékot az Aksd Lakossági Hulladékudvarára is. A mamája különösen "háklis" a hulladékra, erre szoktatja az unokáját is. 

Normális ésszel felfoghatatlan, hogy kik lehetnek azok, akik így szabadulnak meg mindattól, ami számukra felesleges.Vajon nem gondolnak arra mikor kidobják a "gondosan" becsomagolt szemétet, hogy lehetne ezt másképpen is csinálni. Nem jut eszükbe, hogy aki a környezetet károsítja, a a jövőt is veszélyezteti? Nincsenek gyermekei, unokái, akikért felelősséget kellene éreznie? 

Debrecen, az itt élők szégyene mindaz amit ma - is-láttam.Talán ideje lenne hogy a város vezetése is komolyan vegye a ezeket a szeméttelepeket, hiszen azok elcsúfítják a környéket, élhetetlenné teszik a várost. Tudom próbálkoznak, de a látszat szerint kis eredménnyel. 

Kérek minden jóérzésű polgárt, hogy legyünk partnerek abban, hogy Debrecent ne lepje el a szemét, ne botoljon lépten-nyomon szemétkupacba a gyanútlan járókelő, az ide látogató turista. Debrecen a mi otthonunk, legyünk büszkék értékeire, tegyünk közösen azért, hogy még szebb, élhetőbb legyen a város.


 

Kommentek

h i r d e t é s