fbpx A LEGO Csoport felgyorsítja a stratégiai befektetéseit | CIVILHETES

h i r d e t é s

A LEGO Csoport felgyorsítja a stratégiai befektetéseit

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

A LEGO Csoport felgyorsítja a stratégiai befektetéseit

2021. szeptember 28. - 11:23

 

A LEGO Csoport felgyorsítja a stratégiai befektetéseit, ezzel párhuzamosan erős eredményről számolt be 2021 első félévéből

A fogyasztói értékesítés, az árbevétel és a működési eredmény két számjeggyel nőtt.
A vállalat még több gyerek számára tette lehetővé a játékon keresztüli tanulást.

  • Az értékesítés 36 százalékkal nőtt.
  • Az árbevétel 46 százalékkal, 23 milliárd DKK-ra nőtt.
  • A működési eredmény 104 százalékkal, 8 milliárd DKK-ra nőtt. A nettó nyereség 140 százalékkal 6,3 milliárd DKK-ra nőtt.
  • A cash flow erőteljes, 5,8 milliárd DKK volt. 
  • A piaci részesedés globálisan és a legnagyobb piacokon is nőtt.
  • A LEGO Alapítvány eddig 1,5 milliárd DKK adománnyal támogatta idén a gyerekek játékon keresztüli tanulását.

A LEGO Csoport ma beszámolt az első féléves eredményeiről, 2021. június 30-ig bezárólag. Az árbevétel ebben az időszakban 46 százalékkal 23 milliárd DKK-ra nőtt a 2020-as év azonos időszakával összehasonlítva. A fogyasztói értékesítés 36 százalékkal nőtt, ami felülmúlta a játékipar eredményét és globálisan, továbbá minden nagy piacon nőtt a márka részesedése.

A működési eredmény 8 milliárd DKK volt, 104 százalékkal több mint 2020 első félévében, a hosszú távú növekedést megcélzó ambiciózus stratégiai beruházások ellenére.

A LEGO Csoporttól Niels. B. Christiansen elmondta: “Nagyon elégedettek vagyunk az első féléves növekedéssel az üzleti tevékenységünk minden területén. Az eredményünket az új termékválasztékunk iránti élénk kereslet növelte, amivel új építőket tudtunk megszólítani. Az előző évhez képest kevesebb COVID-hoz kapcsolódó korlátozás is hozzájárult a növekedéshez, mivel zavartalanul tudtuk működtetni a gyárakat és az üzletek többsége is újra kinyitott.”

“Az e-kereskedelembe, a termékinnovációba és a globális ellátási rendszer fejlesztésébe történő több éves beruházások eredményeit is látjuk. Erős pénzügyi teljesítményünk lehetővé teszi, hogy felgyorsítsuk a fenntarthatósággal és digitalizációval kapcsolatos stratégiai befektetéseket.

Christiansen hozzátette: „Külön hálával tartozunk a fantasztikus csapatunknak. Az első hat hónap kihívásai, és a bizonytalanságok ellenére rendkívül elszántan dolgoztak, hogy a világon még több családhoz jusson el a játék élménye.”

Minden piacon két számjegyű volt a növekedés

Minden piacon két számjegyű volt a növekedés, ami a kiváló megvalósításnak és a széles termékválasztéknak köszönhető, amiben minden építő - kortól, és érdeklődési körtől függetlenül - megtalálja kedvencét. A legnépszerűbb a témák többek között: LEGO® City, LEGO® Star Wars™, LEGO® Harry Potter™, LEGO® Creator Expert és a LEGO® Technic.

A működési eredmény több mint kétszeresére nőtt, annak ellenére, hogy jelentős beruházásokat hajtottak végre az olyan főbb, hosszú távú kezdeményezésekbe, mint az új márkaboltok kialakítása, az e-kereskedelem, a vállalati szintű digitális átállás, valamint a termékekkel és működéssel kapcsolatos fenntarthatósági törekvések.

„Hogyha 2021 második felére tekintünk, továbbra is úgy látjuk, hogy nagy a kereslet termékeink iránt. Hosszútávon - ahogy az emberek fokozatosan visszatérnek a pandémia előtti költési szokásokhoz - a kiemelkedő növekedés egy fenntarthatóbb szintű stabilizálódására számítunk. Célunk, hogy ezzel a trenddel párhuzamosan felgyorsítsuk azokat a beruházásokat, amelyek a jövő üzleti területeit érintik, ily módon pedig normalizálódó bevételi szintet érjünk el” – mondta Christiansen.

“Befektetéseinkkel kapcsolatos döntéseink meghozásakor a fenntartható jövőt és vállalatunk célkitűzését tartjuk szem előtt, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a gyerekek életére és arra a világra, amiben felnőnek. A digitalizáció és a fenntarthatóság kritikus szerepet fog játszani ebben, mi pedig rendkívül elégedettek vagyunk csapataink eddigi teljesítményével. Továbbra is a játékélmény fejlesztésére, valamint a márka megjelenítésére fektetjük a hangsúlyt, hogy a LEGO játék sokoldalú és mindenki számára elérhető legyen.”

A fenntartható jövő építése

A vállalat törekvésének megfelelően egyre több fenntartható terméket gyárt. Júniusban bemutatta az újrahasznosított PET műanyagból előállított kocka prototípusát, amely rendkívül jelentős lépésnek számít a nem újrahasznosítható alapanyagok felhasználásának visszaszorításában. Sikeresnek bizonyultak azok a papírtasakok, amelyek az egyszerhasználatos műanyag zacskókat váltják fel – az új papírcsomagolást 2022 elejétől fokozatosan vezetik be. Ezzel a fejlesztéssel lehetővé válik, hogy 2025-re a LEGO Csoport 100%-ban fenntartható csomagolást használjon.

Emlékezetes pillanatok online és az üzletekben

A LEGO Csoport üzlethálózatát és a digitális kiskereskedelmi csatornákat érintő beruházásai már az év első felében megtérültek. Az e-kereskedelem-értékesítés mértéke 50%-os növekedést ért el a tavalyi évhez képest - mind a saját, mind a partnerek felületein.

A vállalat emellett új megjelenést fejlesztett ki az üzletei számára, amelyet világszerte 60 márkaboltban vezet be 2021 második felében. Az új formátum - amit a kiemelt New York-i LEGO márkaboltban mutattak be júniusban - igazán kreatív, játékos és emlékezetes élményt nyújt a vásárlók számára.
A LEGO Csoport tovább terjeszkedett és több mint 60 új LEGO márkaboltot nyitott meg 2021 első felében – ebből több mint 40 Kínában található. Mindezzel együtt június végére 737 üzlettel büszkélkedhet, ezek közül 291 Kínában van.

2021 második felében a vállalat felgyorsítja a hosszú távú digitális átállást célzó beruházásait. Hosszú távú törekvéseivel összhangban, az új digitális platformoknak, termékeknek és munkamódszereknek köszönhetően a digitális feltételek is adottak lesznek ahhoz, hogy a LEGO márka fantasztikus élményeket kínáljon a gyerekek, a vásárlók, a partnerek és a munkatársak számára. A billundi központ, valamint a londoni mellett új digitális tehetségközpont is nyílt Shanghaiban és Koppenhágában, amelyek ezeket a törekvéseket segítik.

Pozitív hatás a jövő nemzedékére

A vállalat továbbra is a játékon keresztüli tanulás fejlesztésével segíti a gyerekek életét. Több mint 1,2 millió gyerek jutott olyan előnyökhöz, mely különféle LEGO termékek felajánlásával és a helyi közösségeket bevonó aktivitások keretében valósult meg.

2021 első félévében a LEGO Csoport a LEGO Alapítvánnyal együtt – utóbbi a LEGO Csoport 25%-át birtokolja - több mint 1,5 milliárd dán koronával támogatta a hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat.

Ez az összeg magába foglalja azt a 940 millió dán korona COVID-segélyt is, melyet főleg a gyerekek egészségére és fejlesztésére fordítottak. Ezenfelül 140 millió dán koronát a gyerekek tanulmányainak támogatására költöttek; 100 millió dán koronát azoknak a szervezetnek ajánlottak fel, akik Haiti és Afganisztán területén élő családoknak segítenek. Ezeken kívül azokban a közösségekben is támogatják a játékon keresztüli tanulást elősegítő programokat, ahol a LEGO Csoport működik.

Christiansen elmondta: “A LEGO Csoportnál mindenki számára az a legnagyobb motiváció, hogy pozitív hatással lehetünk a jövő generációira. Legyen szó azonnali segítségről vagy olyan készségek fejlesztéséről, amelyek végigkísérik a gyerekek életét; a LEGO játékrendszerre és a LEGO márkára mindig lehet számítani. Büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek, és elhivatottak vagyunk, hogy inspiráljuk és fejlesszük a jövő építőit.”


 

Kommentek

h i r d e t é s