fbpx A legfontosabb kérdések és válaszok, mielőtt töltővásárlásba kezdene | CIVILHETES

h i r d e t é s

A legfontosabb kérdések és válaszok, mielőtt töltővásárlásba kezdene

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A legfontosabb kérdések és válaszok, mielőtt töltővásárlásba kezdene

2021. szeptember 20. - 08:48

 

Ha már megvette elektromos autóját vagy éppen most tervezi, a töltéssel kapcsolatos tudnivalókat is érdemes körbejárni.

Forrás: eautotoltokabel.hu

Melyik töltőállomáson érdemes inkább feltölteni az autót és hogyan? Vannak-e olyan kiegészítők, amelyeket érdemes megvásárolni? Milyen további hasznos információk vannak az elektromos autókról? Melyek a legismertebb töltőgyártók? Az alábbiakban ezekkel a témákkal foglalkozunk.

Milyen gyorsan lehet feltölteni egy elektromos autót?

Ez két dologtól függ: az autó beépített töltőjének és a töltőállomásnak a teljesítményétől. A beépített töltőtől függően a felvehető áramerősség 3,7 kW-tól 22 kW-ig terjedhet. Ha pl. az autó fedélzeti töltője max. 3,7 kW-os, akkor azt maximum 3,7 kW-al lehet tölteni, még akkor is, ha azt egy 22 kW-os töltővel töltjük.

Az EautóTöltőkábel.hu webáruház összeállított egy töltési táblázatot, amely segít Önnek kiigazodni, hogy melyik autó milyen töltési sebességgel tölthető fel a leggyorsabban.

Az elektromos autók kétfajta csatlakozójának különbsége

Jelenleg Ön még kétfajta szabványú csatlakozóval találkozhat, a Type 1-gyel (T1) és a Type 2-vel (T2). Léteznek mindkét típusú fali töltők és töltőkábelek is, de ha Ön egy T1-es autóval érkezik egy T2-es töltőhöz, akkor meg kell vennie hozzá egy adaptert, amely a T1-et átalakítja T2-re.

Európában már a T2-es a szabvány, tehát ha Ön 2016 után vásárolt itt a kontinensen egy elektromos autót, akkor az már nagyon nagy valószínűséggel már Type 2-es.

Ha Ön egy töltőállomás kiépítésén gondolkozik egy cég vagy hotel esetében, akkor pont az előbbiek miatt is a Type 2 típushoz passzoló töltőállomás építése javasolt.

Melyik gyártót érdemes választani?

Mindenképpen olyan töltőt érdemes választani, amely a leginkább kiszolgálja a tulajdonos igényeit. Van olyan ember, akinek az a fontos, hogy tudjon egy applikáció segítségével kommunikálni, van, akikhez pedig pont az egyszerűbb változatok passzolnak.

Érdemes olyan töltőgyártókat megkeresni, ahol megfelelő időtartamú garanciát biztosítanak. Kérdés még, hogy elérhetőek-e az adott cégnél alkatrészek, van-e javítási, fejlesztési lehetőség. Az EautóTöltőkábel.hu minden töltőoszlopa esetében minimum 2 év garanciát biztosít, és náluk rendkívül széles a választék, mindenki megtalálja, amire szüksége van!

A cég által forgalmazott és legsűrűbben ajánlott márkák a Vestel, Wallbox, Besen, Duosida, go-e, Webasto. Természetesen ezeken kívül más gyártók is elérhetők.

Érdemes még elintézni

Többek között érdemes egy almérőt felszereltetni, ha Ön azt szeretné, hogy a töltőállomása mások számára is elérhető legyen, vagy pedig elektromos autóját más is használja. Ez jól jön az elszámolásoknál.

Nagyon fontos a hitelesítés, mely történhet RFID kártyával, sima mezei kulcsokkal, APP-on keresztül vagy PIN-kóddal, így elkerülhető, hogy mások is használják a töltőt.

A töltőállomásokhoz van, hogy együtt kerül kiszállításra a kábeltartó is, de külön is meg lehet venni kiegészítőként. Fontos kiegészítő, mert segít a kábelek elhelyezésében, nehogy a járművek áthaladjanak rajta használat során.

Ahol több elektromos járművet szeretnének tölteni, ott javasolt egy terheléselosztót beszerezni, amely biztosítja, hogy minden jármű kapjon áramot.

A töltőállomás telepítése kivel történik?

Az EautóTöltőkábel.hu nemcsak webáruház, hanem egyben egy megbízható kivitelező cég, akikre az ország egész területén lehet számítani. Tapasztalt villanyszerelői csapat várja Önt, akik ismerik a hatályos jogszabályi hátteret, valamint ismerik a cég termékeit is, így tudnak válaszolni az Ön által feltett kérdésekre!


 

Kommentek

h i r d e t é s