h i r d e t é s

A kormánypárt szerint: Karácsony Gergely teljesen eltűnt, vizsgálat indulhat a parkolási botrány miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormánypárt szerint: Karácsony Gergely teljesen eltűnt, vizsgálat indulhat a parkolási botrány miatt

2019. augusztus 01. - 12:24

 

Magyar Nemzet információi szerint, az Állami Számvevőszék vizsgálatot indíthat Zugló átláthatatlan pénzügyi helyzete miatt - írja az origo.hu

Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kerületben már egy hónapja ingyen kéne parkolniuk a helyi lakóknak, mégsem tesz semmit a hetek óta elérhetetlen alkalmatlan polgármester, Karácsony Gergely, aki egyébként az egyik résztvevője a szánalmas ellenzéki roncsderbinek Budapesten. 

A közérdekű ügyekben tett feljelentéseiről ismert Tényi István július elején fordult a kormányhivatalhoz azzal a kéréssel, hogy kezdeményezze a Karácsony Gergely vezette Zugló önkormányzatának gazdálkodását érintő vizsgálatot. Az ÁSZ a 2018–2019. évekre vonatkozóan a XIV. kerületi önkormányzatnál és annak gazdasági társaságainál még nem végzett ellenőrzést, így a kerület és az elmúlt hetekben, hónapokban kirobbant botrányokban – gyanús pénzmozgások, szerződések – érintett zuglói cégek átvilágítása még hátravan. 

A botrányos ügyek közül kiemelkedik a parkolási rendszer, amelyben teljes fejetlenség tapasztalható. 

Bár néhány hete Zuglónak kell működtetnie a napi egymillió forint veszteséget okozó, kerületi fizetős rendszert, a Karácsony vezette önkormányzat semmiféle tájékoztatást nem adott ki ezzel kapcsolatban. 

Sőt, ahogy önkormányzati hatáskörbe került a parkolás, Karácsony Gergely és jegyzője, Papp Imre városházi kollégáik számára is elérhetetlenné váltak. Ráadásul július 15-én többhetes igazgatási szünet kezdődött, amelynek ideje alatt a lakosok senkihez sem tudnak fordulni kérdéseikkel.

Napi szinten keletkezik a veszteség

Rozgonyi Zoltán, a kerület fideszes alpolgármestere a Magyar Nemzetnek nyilatkozva korábban felháborítónak nevezte, hogy már több mint egy hónapja ingyen kellene parkolniuk a zuglóiaknak a kerület egész területén egy érvényes képviselő-testületi döntés szerint, ám azt máig nem hajtották végre. 

Így a zuglóiak továbbra is dobálják a pénzüket a pénznyelő automatákba, tovább támogatva azt a veszteséget, ami minden nap keletkezik a parkolás kapcsán 

- hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

A múlt hónapban az Országgyűlésben az azonnali kérdések órájában is téma volt a zuglói helyzet, Zsigmond Barna Pál (Fidesz) felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy a kerület önkormányzata másfél milliárd forinttal költekezik túl, miközben a tavalyi bevételei 3,5 milliárd forinttal maradnak el a tervezettől.

origo.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s