h i r d e t é s

A kormány nem tartja luxusnak a 10 milliós autókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány nem tartja luxusnak a 10 milliós autókat

2017. november 27. - 17:27

 

Miközben 2010 és ‘16 között 11,3-ról 2016-ra 13,9 évre nőtt a hazai személygépkocsi-állomány életkora, vagyis egyre öregebb autókat hajtanak a magyarok, addig az Orbán-kormány illetékesei úgy vélik: ma már egyáltalán nem számít kirívónak egy 10–20 milliós állami szolgálati jármű. 

Amikor egy országgyűlési képviselő ezt kérdezte: „Összesen mennyi luxusautót tart fenn a kormány?”, ezt válaszolták: „A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nem tart fenn és nem finanszíroz luxusautókat.” – írja a Népszava. A kormányzat tehát luxuson alulinak tartja pl. a Skoda zászlóshajójának számító, felső-közép kategóriás Suberb-et, amelynek a listaára, alapfelszereltségtől függően 7,8 és 13 millió forint, de extrákkal akár 15-16 millióba is kerülhet. 

Ebből a „nem luxus” modellből egyébként 140 darab van csak a minisztereket, államtitkárokat, helyettes-államtitkárokat, miniszteri biztosokat és tárca nélküli minisztereket kiszolgáló állományban. A felső vezetőket kiszolgáló, több mint 200 kocsiból álló flottában megtalálható még – az Orbán Viktor kedvencének is számító – Volkswagen Multivan, amely bőrülés nélkül, alapáron „csak” 10,6 millió forint, de nyilván a legolcsóbban 9,2 millióért kapható Volkswagen Sharan is teljesen hétköznapi választás. 

A terrorelhárítás pedig másként nem tudja védeni a hazát, csak Q7-es Audikkal, amelyek már 17 millióért is megvásárolhatóak. Nyilván nem luxus az sem, hogy a gyermekéhezés elleni küzdelem vezetője két A udi A6-ossal száll harcba. Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó nagyjából tízmillió forintnyi benzint autókázott el áldásos tevékenysége során. aközben havi fizetése is egymillió forint, és mellesleg a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnöke is.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s