h i r d e t é s

A kormány járjon élen, ha spórolásról van szó!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kormány járjon élen, ha spórolásról van szó!

2022. augusztus 10. - 06:17

Nem akármilyen parlamenti határozati javaslattal jelentkezett az MSZP-s Komjáthi Imre.

Orbán Viktor miniszterelnök ötödik kormányának tagjaival a Parlamentben. - Forrás: MTI

Az országgyűlési választások előtt számos ígéret hangzott el a Fidesz részéről, hogy a rezsicsökkentés megmarad, az olcsó gáz a Gazprom-szerződésnek hála garantált, az energiával való spórolásra semmi szükség.

Ehhez képest a rezsicsökkentés korábbi rendszerét felszámolták, a lakosságra szabadították a zavarosan kiszámolt „átlagfogyasztás” felett a kétszeres áram-, és hétszeres gázárakat. Akkor, amikor egyes mérések szerint már 34% feletti az élelmiszerár-emelkedés mértéke.

Azonnali spórolásra szólították fel a lakosságot, melynek semmi időt nem hagytak a felkészülésre. Energetikai korszerűsítésre a Kormány nem adott pénzt, hiába segített volna ebben az Európai Unió.

Nincsen költségvetési forrás a tűzoltók, a mentőautók tankolására, az iskolákban pedig fatüzelésű kazánokat kell újra beállítani, amit környezetvédelmi területről vágott fákkal kívánnak ellátni.

A határozati javaslat célja, hogy a Kormány ne vonja ki magát a spórolás kötelezettsége alól. Ha a lakosságnak a Kormány döntései miatt ezzel meg kell küzdenie, akkor ők is vegyék ki a részüket! Erre való tekintettel az Országgyűlés felszólítja a Kormányt:

  1. A kormányzati épületeket, minisztériumokat, a Karmelita-kolostort ne hűtsék, télen pedig ne fűtsék túl.
  2. A kormány-közeli tulajdonban álló stadionok túlhűtését mellőzzék, a gyepfűtést ne használják, amikor az iskolák fűtésére sincs pénz.
  3. A rezsiárak új rendszere vonatkozzon a kormányzati gépjárműflottára is. Magyarországon egy gépjármű évente kb. 20.000 kilométert fut, ez az átlag, ezért költségvetési keretből nem lehet finanszírozni a „túlhasználatot”.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky