h i r d e t é s

"A kormány az országot fenyegető járvány közben is az ellenzék tönkretételén dolgozik"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"A kormány az országot fenyegető járvány közben is az ellenzék tönkretételén dolgozik"

2020. április 06. - 15:05

 

László Imre, Újbuda polgármesterének közleményét változtatás nélkül közöljük.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

"A veszélyhelyzet kihirdetése óta a kormány rendeletekben ad újabb és újabb feladatokat az önkormányzatoknak. Az idősek ellátásától a hatósági házi karanténban lévők ellátásán és a rászorulók étkeztetésén át a védőfelszerelések megvásárlásáig rengeteg eddig nem látott olyan plusz kötelességünk van, amelyek óriási összegeket emésztenek fel az önkormányzat kasszájából. Hiszen a kormány egyelőre a saját zsebében még nem nyúlkált, csak másokéból „nyújt segítséget” (bankok, multi cégek, önkormányzatok stb.) a krízis idején.
A többlet feladatok ellátására eddig több mint 70 millió forintot költöttünk, amiben a folyamatban lévő védőfelszerelések rendelése nincsen benne (a minimális védő felszerelési igény 40 millió forint havonta).

A tegnapi döntés értelmében a gépjárműadót be kell szolgáltatnunk az államnak. Ez Újbuda Önkormányzatának csaknem 610 millió forint kiesést jelent ebben az évben, miközben számtalan területen elmaradnak a bevételek. Az eddigi becslések alapján már túlléptük az 1 milliárd forintos küszöböt, ami kiesik az idei költségvetésből.

Ha minden napra jut egy újabb forrásmegvonás, a kormány komolyan veszélybe sodorja az önkormányzatok működését, nem beszélve a legfontosabbról, a szociális feladatainak ellátásáról, amit ellehetetlenít hosszú távon, holott most valóban az emberek támogatására van a legnagyobb szükség.

A mai kormányrendelettel azonban nemcsak az a probléma, hogy az ingyenessé tett parkolás újabb bevételkiesést okoz Újbudának, hanem elsősorban az, hogy a sokak által üdvözölt döntés nyomán lazulni fog a lakhelyelhagyási korlátozás betartása, a város frekventált helyein gondot fog okozni az ott lakók parkolása - holott ez most kiemelt fontosságú-, tehát nem a járvány lassítását szolgálja, de elősegítheti annak fokozódását.

Elgondolkodtató és sokatmondó, hogy a kormány egy egész országot fenyegető járványt az ellenzék tönkretételére kíván felhasználni."

László Imre, Újbuda polgármestere


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s