fbpx A kormány ahelyett, hogy átgondolná a jogállamiságáról megfogalmazott uniós kritikát, masszív karaktergyilkolásba kezdett a Hír Tv-ben | CIVILHETES

h i r d e t é s

A kormány ahelyett, hogy átgondolná a jogállamiságáról megfogalmazott uniós kritikát, masszív karaktergyilkolásba kezdett a Hír Tv-ben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A kormány ahelyett, hogy átgondolná a jogállamiságáról megfogalmazott uniós kritikát, masszív karaktergyilkolásba kezdett a Hír Tv-ben

2020. október 10. - 06:58

 

A szókiforgatós játékot tovább folytatja a nagyobbik kormánypárt, némi karaktergyilkolással, mellébeszéléssel, tagadással, vádaskodással és sértettséggel fűszerezve.

Donáth Anna, a momentum EP-képviselője - Forrás: Hír TV

"Magyarországon eltűnőben van a demokrácia, mert a társadalom nem tud szabadon tájékozódni, így nincs abban a helyzetben, hogy önállóan tudjon véleményt megfogalmazni. Szerinte ugyanis a magyar sajtóban már nem lehet a kormánykritikus hangokkal találkozni." - ilyen és ehhez hasonló Věra Jourovától származó idézetekkel indítja "tényfeltáró" riportját a Hír Tv.

Természetesen a magyar kormány is tisztában van a fenti idézet igazságtartalmával, hiszen az elmúlt 10 évben sokat dolgozott azon a kormány, hogy például a tévéből kiirtsa az ellenzéki hangokat. Sokan nem emlékeznek 2015. július 1-re. Ettől a naptól kezdve határozta meg a kormány a televíziósában azt a csatornakiosztást, amely szerint az első 8 programhelyen csak és kizárólag közszolgálati műsorok kaphatnak helyet (M1, M2, Duna TV, Duna World, stb.).
Sorra darálta be a független újságokat, kezdve a Népszabadsággal, a megyei lapokat pedig kormányzati papagálykommandóvá alakította. Ezek tények és kár vitatkozni velük, ezeket a demokrácia ellenes tetteket nem az ellenzék, hanem a Fidesz-KDNP kormány követte el.

A teljes műsor, Szijjártó Péter szavaival élve "a teljes magyar ellenzék újabb 'őszödi beszéde'" logikára van felhúzva. A kormánypárti tévé szerint ugyanis az masszív hazaárulás és Magyarország ellen irányuló cselekedet, ha valaki, jelen esetben Donáth Anna, az Európai Bizottság alelnökével az ország helyzetéről beszélget. Kvázi több telefonbeszélgetésben elmeséli Věra Jourovának, hogy mi a helyzet Magyarországon.

A mandiner.hu idéz az "exkluzívként" tálalt videóból:

"Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Vera Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. Ugye, mert hogy nem tudom, akik néznek minket, ti tudjátok-e, de Vera Jourová egyrészt a bizottság egyik alelnöke, másrészt pedig az ő portfoliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. Tehát, hogy ez ezért is fontos."

"De hogy nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar (…) kiforgatni akár Von der Leyen, akár Vera Jourovának a szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbos-szal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést… és hát azt kell, hogy mondjam, hogy 90 százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől."

A "nagy" leleplezést itt lehet megtekinteni:

A kapaszkodót a műsornak az adja, hogy, a Garázsviták sorozat egyik részében Donáth Anna még konkrét kérdésre azt válaszolta, nem egyeztetett Vera Jourovával. Pedig de és ez az, amit a kormányoldal nagyon nehezen visel el.


 

h i r d e t é s

Kommentek