h i r d e t é s

A kormány a rendkívüli tartalékból milliárdokat utalt ki, legkevesebbet az egészségügynek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány a rendkívüli tartalékból milliárdokat utalt ki, legkevesebbet az egészségügynek

2020. március 15. - 14:43

 

4,56 milliárd az Operaház fejlesztésére, 2,77 milliárd az egyházi örökség védelmére és 2 milliárd az egészségügyre.

Orbán Viktor, Magyarország felelős miniszterelnöke - Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Népszava írt arról a Magyar Közlönyben megjelent határozatok alapján, hogy szombaton az Orbán-kormány 18,5 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a  rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. De hiába van országos vészhelyzet és különleges jogrend a koronavírus-járvány miatt, az egészségügyre ebből mindössze 2 milliárd forint jutott, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kapja ezt az átcsoportosított összeget. 

Ugyanakkor a rendkívüli keretből a kormány 2,77 milliárdot folyósított a Miniszterelnökségnek, az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások javára. 

Ezenkívül, mint a lap írja, a kormány további 13,17 milliárd forintot vont el a központi maradványelszámolási alapból, melyből a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének felújítására, illetve az Eiffel Műhelyházra plusz 4,56 milliárd forintot szán a kormány. Mindkét projekt eddig is meglehetősen sok közpénzt vitt már el amúgy.

Az átcsoportosítás legnagyobb szelete, 8,7 milliárd forint pedig olyan összeg, melynek érteni a funkcióját, illetve hogy miért van erre szükség egy vészhelyzet esetén is: a kormány ennyit utal az innovációs minisztériumnak a hulladékgazdálkodási feladatok kezelésére, illetve a kapcsolódó kártalanításokra. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s