h i r d e t é s

A ködmönvarrónő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A ködmönvarrónő

2022. május 14. - 07:54

A dolgok nem változnak a tébolydában! Csak a publikum!

Varga Judit - Forrás: Varga Judit Facebook oldala

Švejk meséli, hogy amikor a prágai elmegyógyintézetben dekkolt, hogy megússza a háborút, a rengeteg püspök, parlamenti képviselő, sakk-nagymester, egyéb notabilitás közt, akiket ott ápoltak, volt egy minisztériumi tanácsos, aki a nap huszonnégy órájában a Riemann-Nagylexikonból olvasott fel. Mindig ugyanazt a szócikket: "a kartonvarrónő".

Varga Judit kétségtelenül meghibbant!

Talán újbóli kinevezése fölött érzett örömében az alábbi nyilatkozatot tette (szó szerint idézem): "Ködmön vagyunk, amit őseink varrtak, hogy jelezzük magunknak, amikor ideje jelezni másoknak!"

Hát kérem! Kár volt bezárni a Hárshegyet, melyből most valami csókos, vagy rokon (Buda legértékesebb ingatlana lévén) közpénzből finanszírozott elit magánegyetemet varázsol.

Vannak azért enyhébb, múló esetek is.

Vanék számvívő őrmester például, aki az okkultista szakáccsal, Jurajdával együtt itta magát az asztal alá a kantinban (szintén Švejk), éjjel, részeg álmában az okkultista kiselőadásának töredékeit felböfögve azt ismételgette, hogy "a forma az egylényegűség és az egylényegűség a forma".

Nagy különbség nincs! Legfeljebb annyi, hogy Vanék alkoholmérgezés-eredetű "más állapota" múló epizód volt, reggelre magához tért, és efféle ökörségekkel többé nem hozakodott elő.

Ezek után kérdés, Hogy Varga Juditnak a zárt osztályon, vagy a detoxikálóban a helye!

A jövő eldönti!

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s