h i r d e t é s

A klímaváltozás és az energetikai technológiák voltak terítéken a Global Impact konferencián

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A klímaváltozás és az energetikai technológiák voltak terítéken a Global Impact konferencián

2021. december 07. - 07:46

"Az ambíció és tehetség megfelelő ötvözete képes változást hozni a világba."

Atomerőmű - A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója valamint az orosz állami atomenergetikai konszern számos további vezetője, köztük Tatjána Tyerentyeva személyzeti vezérigazgató-helyettes részvételével zajlott a 2021-es Global Impact Konferencia, amelyen harminc ország képviseletében számos kormánytisztviselő, nemzetközi szervezetek, vállalatok, civil szervezetek vezetői, valamint fejlesztési intézetek vezető szakértői voltak jelen.

A 2021-es Global Impact Konferencia fő témája a világ előtti kihívásokra adott válaszként a bizalom és az együttműködés erősítése volt. A konferencia résztvevői megosztották egymással a legsürgetőbb kihívásokkal kapcsolatban kialakított proaktív megközelítéseket, beleértve a bolygó biodiverzitásának megőrzését és a globális felmelegedés elleni küzdelmet célzó üzleti stratégiákat és szó volt a munkaerőpiaci kihívásokról is, köztük a különböző korú és különböző értékekkel bíró alkalmazottak integrációjáról. Szó volt az elérhető városi környezet fejlesztéséről a mezőgazdaság digitalizációjáról, valamint  jövő városai és a fenntartható közlekedési infrastruktúra tervezéséről továbbá a jövő adaptív városairól, a tiszta energiához és az villamos energiához való egyenlő hozzáférésről, a sokszínű és befogadó szervezetek kialakításáról.

A Glasgowban tartott ENSZ Klímaváltozási Konferencián elhangzottak világosan megmutatták, hogy a COVID-19 járvány és a környezeti válsághelyzetek alatt alapvetővé válik a vezetői készség és a problémamegoldókészség. A Roszatom vezérigazgatója ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: „az ambíció és tehetség megfelelő ötvözete képes változást hozni a világba.”

A Global Impact Konferencia egyik fő témája a fiatal generáció szerepe volt a világ fenntartható átalakításában. „Zsenge koruk ellenére a mai fiatalok életerősek, készek felelősséget vállalni és aktívan keresik a globális kihívások megoldásait. Halljuk őket, és megértjük szükségleteiket. Tehát nyitottak vagyunk a velük való párbeszédre, lelkesen támogatjuk a közös munkát a globális stratégiát illető kérdésekben és a jövőre gyakorolt együttes hatás érdekében. Ezért úgy vélem, hogy időszerű egy nemzetközi ifjúsági tanácsadó testület, az Impact Team 2050 létrehozása” – mondta Alekszej Lihacsov. A Roszatom vezérigazgatója kifejtette, hogy meggyőződése szerint a fiatalokkal folytatott globális együttműködés pozitív változások hajtóerejévé válik világszerte.

Az Impact Team 2050 érvényre juttatja a fiatalok jövőre vonatkozó elképzeléseit  a zöld napirendről, segíteni és támogatni fogja a fiatalok által kezdeményezett fenntartható megoldásokat és javaslatokat dolgoz ki annak érdekében, hogy a munkaerőpiac kövesse a fiatalok igényeit. Az első Impact Team 2050 találkozót Szocsiban tartják 2022-ben. Részletek erről a https://team.rosatomimpact.com/ oldalon találhatók.

Az első orosz-olasz fórum a fenntartható fejlődésért a Global Impact 2021-hez kapcsolódó  eseményként szerepelt, amelyen a globális éghajlati kérdéseket vitatták meg. Egyebek közt szó volt az energiaátmenetről, a nemzetközi kereskedelemről stb. Az orosz és olasz nagykövettel együtt a két ország szakértői és a fiatal tehetségek ismertették nézeteiket az együttműködés lehetséges területeiről.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s