h i r d e t é s

A kísérlet nem okozott osztatlan sikert!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kísérlet nem okozott osztatlan sikert!

2020. augusztus 12. - 10:39

Az iszlám politikamentes megközelítése nem növelte az olvasóink lapunk iránti elkötelezettségét.

Korán - Forrás: pixabay.com

Dr. Mihálffy Balázs sejk írásait sorozatszerűen közölte lapunk, a szerző által elkészített írások ütemében. Arra gondoltunk, hogy ebben az eltorzult és eltorzított világban jót tesz, ha egy megbélyegzett hit szakavatott és nemzetközileg elismert szakértője betekintést nyújt az iszlám hit és kultúra, valamint a ráépülő mindennapi élet belső viszonyaiba.

Olvasóink reakciója rendkívül vegyes, néha mélyen lehangoló volt, nem a megértés és megismerés irányát választották, hanem a zsigeri elutasítást, többen pedig a facebook világában a megbélyegzést. Nagyon nehéz vitába szállni a zsigeri undorral és kirekesztéssel szemben, mert nincs az a felület, ahol a kommunikáció el vagy megindulhatna. Olvasóink egy nem elhanyagolható része, sajnos összekeveri, a hit, a vallás és az egyház jelentését, vagy egybe vonja, vagy pedig egy elemét kiragadva ítélkezik.

Mihálffy Balázs sejk, a szerkesztőségünk véleménye szerint (amely nemzetközi szakmai megmérettetéseken alapszik) a 21. század egyik jelentős iszlám teológusa, aki korszakalkotó módon közelítette meg a Korán ember számára értelmezhető világát, munkája során több ezer idézetet felhasználva, kompatibilis megoldásokat adott az iszlám törvények alkalmazhatóságával kapcsolatban. Munkássága alapján jött létre az a tudományos alapon kidogozott Halal minőségbiztosítási rendszer, amely a modern ipar termékeinek az iszlám előírások rendszerének megfeleltethetőek. Ez vonatkozik az iszlám banking tevékenységre is.

Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a lap felületein a publikálás szabad, a határok jól megvontak és értékalapúak. A fentiek miatt, úgy döntöttünk, hogy Mihálffy sejk írásait, változatlanul és kötöttségek nélkül közöljük.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s