h i r d e t é s

„A kínaiakat nem látjuk szívesen!” – Rasszizmus miatt fosztottak meg a Michelin-csillagtól egy német éttermet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

„A kínaiakat nem látjuk szívesen!” – Rasszizmus miatt fosztottak meg a Michelin-csillagtól egy német éttermet

2020. május 25. - 08:36

 

Jean-Claude Bourgueil sztárszakács rasszista posztja miatt fosztották meg az általa vezetett Im Schiffchen nevű düsseldorfi éttermet a Michelin-csillagtól – írja a blikk.hu.

Illusztráció: 24.hu Fotó: Henning Kaiser

Bourgueil nemrég egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy koronavírus-járvány után hamarosan újra kinyit a düsseldorfi éttermük. A sztárszakács a bejelentése végén hozzáfűzte: „A kínaiakat nem látjuk szívesen!”

Annak ellenére, hogy a bejegyzés azóta eltűnt Bourgueil oldaláról, rasszizmusa súlyos következményeket vont maga után. Nem sokkal később ugyanis a Michelin-kalauz online kiadásában törölték az étterem elismerő csillagát. A séf elmondása szerint elfogadta a döntést, de reménykedik abban, hogy az étterem hamarosan visszakapja a Michelin-csillagot. Hozzátette: megjegyzésével elsősorban a kínai „diktatórikus kormányt és a hatalmat” kritizálta, tettét azonban már megbánta.

Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere az üggyel kapcsolatban elmondta, a koronavírus-járvány „nem kínai jelenség”, ezért „nem tűrjük el, hogy az ázsiai származású düsseldorfiakat a koronavírus-járvány miatt rasszista sértések érjék vagy diszkriminálják őket”.

blikk.hu


 

h i r d e t é s