fbpx A kínai külügy szerint a Fudan Egyetem mindkét fél érdeke | CIVILHETES

h i r d e t é s

A kínai külügy szerint a Fudan Egyetem mindkét fél érdeke

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A kínai külügy szerint a Fudan Egyetem mindkét fél érdeke

2021. június 07. - 16:43

 

A kínai külügyminisztérium szerint a sanghaji Fudan Egyetem budapesti kampuszának terve minden fél érdekét szolgálja, és összhangban áll az aktuális trendekkel.

Vang Ven-bin, a kínai külügyminisztérium szóvivője - Forrás: Index.hu

Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta: a kínai egyetem budapesti kampuszának terve a cserekapcsolatok fontos platformját jelenti.

Reagálva a kampusz ellen szombaton Budapesten rendezett demonstrációra, a szóvivő reményét fejezte ki, hogy "Magyarországon az érintettek objektív, ésszerű és tudományos megközelítést alkalmaznak az emberek közötti normális cserekapcsolatok átpolitizálása és megbélyegzése helyett", fenntartva a kétoldalú baráti viszonyt és együttműködést. (MTI)


*Nem tudom Kínában mi a szokás, de Magyarországon, az Orbán-kormány előtt illett megkérdezni az embereket számos kérdésben. Orbán kínai partnerei nyilván megszokták, hogy Viktornak kétharmada van és azt nyom le ekkora felhatalmazás melett minden magyar torkán, amit csak akar. Most eljött a pillanat, hogy mégsem.


 

Kommentek

h i r d e t é s