h i r d e t é s

A kínai csodamasina mégsem képes havi 2,8 millió maszk gyártására

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kínai csodamasina mégsem képes havi 2,8 millió maszk gyártására

2020. augusztus 02. - 10:30

 

Pedig amikor Orbán Viktor megtekintette a gépet, többször is elhangzott, hogy a gép erre képes. A BV most azt állítja, hogy ők nem a gép, hanem a teljes büntetésvégrehajtás termelési kapacitására gondoltak.

"Ezredes úr, mit mondtak, mennyit gyárt ez?" - kérdezte Orbán Viktor a sátoraljaújhelyi büntetésvégrehajtási intézmény parancsnokát a börtönben tett látogatásakor a nemrég beszerzett kínai maszkvarrógépről. "Jelentem, 2,8 milliót egy hónapban" - vágta rá a parancsnok. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága most írásban adott válaszában Hadházy Ákos parlamenti képviselő kérdésére válaszolva gyakorlatilag beismerte, hogy

Hadházy az iránt érdeklődött július 16-án, hogy ezidáig hány maszkot gyártottak a sátoraljaújhelyi csodamasinán, amire a BV készségesen megválaszolta, hogy a július 17-i adatok szerint 2020. május 25. óta már 869340 maszkot gyártottak le, vagyis közel két hónap alatt közel sem annyit, mint a miniszterelnöknek mondtak.

Az uszkve ötmillió darabos eltérést a BV Hadházynak adott válaszában azzal indokolta, hogy a miniszterelnöki látogatáson határozottan erre az egy gépsorra bemondott adat valójában a BV teljes kapacitását takarja. De ebben is akad azért még furaság, mégpedig az, hogy ha nem sátoraljaújhelyen, és nem ezen a gépsoron, akkor mégis hol gyártanak még maszkokat, ráadásul legalább havi 2,3 milliót. Ez azért rejtély, mert Hadházy azzal kezdte a kérdezést, hogy üzemel-e ilyen maszkgyártó gépsor, és ha igen, hol, arra azt a választ kapta, hogy üzemel, és sátoraljaújhelyen.

Vagyis a BV válaszai szerint teljes gyártókapacitása 2,8 millió maszk/hó, de sátoraljaújhelyen, ahol ez a gyártókapacitás van, bő másfél hónap alatt is csak 869340 darabot gyártottak. Amiket a BV válasza szerint azóta is ott raktároznak. (444.hu)


 

h i r d e t é s