h i r d e t é s

A járványhelyzet miatt betiltották a fogmosást több pécsi óvodában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A járványhelyzet miatt betiltották a fogmosást több pécsi óvodában

2020. szeptember 03. - 06:33

 

Nem moshatnak fogat az óvodások több pécsi intézményben. 

A kép illusztráció! - Forrás: Baross ovi

A fogmosást a járványügyi helyzetre hivatkozva szüntették meg. Az önkormányzat azt állítja, ők az EMMI ajánlását tartják be, miszerint az óvodavezetők döntsék el, mossanak-e fogat a gyerekek. A fogorvosok szerint viszont a fogmosás elhanyagolása ártalmas.

Központilag nincs megtiltva – ezt mondta az ATV Híradónak a pécsi önkormányzat egészségügyi referense, Kovács Ágnes. Az EMMI ugyanis az óvodavezetőkre bízta, hogy engedik a gyereket fogat mosni vagy sem.

Az ATV híradójának nyilatkozó fogorvos szerint a legnagyobb hiba lenne az óvodákban betiltani a fogmosást még a jelenlegi helyzetben is. Fáber Anita azt mondja: "már most katasztrofális a gyerekek fogazata, ha ezentúl az óvodában sem mosnak fogat annak még súlyosabb következménye lesz."

Mint azt elmagyarázta, "az óvodai fogmosás lényege, a mozdulatsor és az öblítés módszerének elsajátítása, valamint annak rutinszerű beépítése a mindennapokba."

Az ATV úgy tudja, hogy az óvodavazetők nem kérték ki a szakemberek véleményét az ügyben, a fogorvosok szerint viszont ez nem szerencsés főleg a jelenlegi járvány időszakában. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s