h i r d e t é s

A Honvédség 19 darab MiG-29-es repülőgépet készül eladni

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Honvédség 19 darab MiG-29-es repülőgépet készül eladni

2019. január 26. - 06:59

 

A részben használhatatlan haditechnikai eszközök értékesítésére az orosz kormánynak is rá kell majd bólintania. Az üzlettől majdnem 3 milliárd forintot remél a Honvédelmi Minisztérium.

MiG-29 - Forrás: wikipedia

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésre bocsátott 19 darab orosz gyártmányú MiG-29-es repülőt hajtóművekkel, 20 hajtóművet, 293 tartozékot és rakétákat 2 873 368 000 forintos kikiáltási áron - szúrta ki az Index. A szóban forgó haditechnikai eszközöket csak egyben lehet megvenni.

A portál szerint a mostani hírből arra lehet következtetni, hogy annak idején nem sikerült eladni azt a 23 darab MiG-29-est, amelyeket még 2017-ben bocsátottak árverésre 4,8 milliárd forintért. A felkínált tételek leírásában az olvasható, hogy a haditechnikai eszközök egy része hiányos, használhatatlan, és csak jelentős költségráfordítással lehetne üzemképes állapotba helyezni őket, ezért válnának meg tőlük.

A repülőkkel kapcsolatban arra is felhívja a figyelmet a Honvédelmi Minisztérium, hogy a magyar és az orosz kormány közötti haditechnikai együttműködésről szóló 2002. december 20-i megállapodás szerint az értékesítésre kizárólag az orosz kormány által kiadott előzetes, írásbeli beleegyezéssel kerülhet sor. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s