h i r d e t é s

A gyulai késelésért is Karácsonyt teszi felelőssé a Fidesz?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A gyulai késelésért is Karácsonyt teszi felelőssé a Fidesz?

2020. június 01. - 07:04

 

Május végén sajnos többször is emberek zsebében nyílt ki a bicska, amelyek gyilkossághoz vezettek.

Karácsony Gegely - Forrás: ujpestmedia.hu

Az első késeléses gyilkosság óriási közfelháborodást keltett. Május 22-én hajnlai 3 óra körül szólalkozott össze két társaság a Deák téren, a fővárosban, két fiatalember veszítette életét a nyílt utcán.

A gyilkosság kapcsán előkerült a faji-kártya és a ronda ügyre azonnal rátelepedett a szélsőjobboldali politika. A késelésben életüket vesztő fiatalok Újpest-szurkoló fiatalok voltak, haláluk összekovácsolta a fociultrákat, akik közösen emlékeztek a Deák téri tragédiára. A megemlékezésből náci karlendítős vonulás lett. Mellékszál, hogy a mi Dzsudzsink is megpróbálta a randalírozó ultrákat nyugtatni, ha már a rendőrség megjogászkodta és megindokolta, hogy miért nem lépett közbe.

Már szinte mindenki megszólalt az eset kapcsán, ahogy teltek a napok, kezdték elfogadni, hogy a gyilkos nem roma, nem cigány. Volt minden, roma=román, erdélyi magyar, magyar székely. Több ellenzéki párt közben arra az igazságtalanságra hívta fel a figyelmet a vonulás kapcsán, hogy őket büntették a Clark Ádám téren, mert dudáltak Orbánnal szemben, a szélsőjobboldali masírozást pedig a rendőrség teljes passzivitással kezelte.

Azután alibizett egyet a rendőrség és több embert előállítottak a Mi Hazánk "sajtótájékoztatójáról".

Több mint egy héttel a gyilkosság után, Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is megszólalt a Deák téri tragédia kapcsán. A Hír TV hiradójának nyilatkozva kifejtette, hogy miért és hogyan tartja Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét személyesen felelősnek a tragédiáért. Enyhén átlátszó és mesterkélt a fideszes logika, de nyilván az arra fogékony emberek hitelesítik a politikus szavait.

Május utolsó napján, vasárnap hajnalban pedig Gyulán késeltek meg két embert. A rendőrségre vasárnap tett bejelentést egy gyulai nő arról, hogy a háza udvarán van egy sérült. A férfi, akinek az arcát vágták meg, a rendőröknek elmondta, hogy van még egy sérült, akit megszúrtak. Az ő holttestét a közelben, az utcán találták meg.

A megsérült 17 éves fiatalember a rendőröknek elmondta, hogy a barátjával szórakozni ment, majd amikor hazafelé tartottak, a barátja egy késsel megszúrt egy férfit és őt is megsebesítette az arcán. A megszúrt 27 éves férfi meghalt, a holttestét az utcán találták meg.

A rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül, a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a 18 éves gyulai R. Róbertet, akit később emberölés gyanúja miatt őrizetbe vettek.

A nyomozók vizsgálják, hogy milyen konfliktus vezethetett a bűncselekményhez.

Ezzel a gyilkossággal kapcsolatban még nem szólalt meg a Fidesz, de Pintér Sándor belügyminiszter is hallgat mindkét ügyben.

2010-ben a Fidesz-KDNP kormány belügyminisztere azt ígérte, hogy két héten belül rend lesz az országban. Igaz, arra nem emlékszem, hogy ezt a két hetet mikortól kell számítani.


 

Kommentek

h i r d e t é s