h i r d e t é s

A gyémántfestés napjaink egyik legnépszerűbb kézműves technikája lett

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A gyémántfestés napjaink egyik legnépszerűbb kézműves technikája lett

2022. június 13. - 11:18

Még pár évtizeddel ezelőtt, ha valaki azt mondta volna, hogy gyémántfestésre adta a fejét, akkor bizony furcsán néztünk volna rá, hogy mi is a baja. Hiszen maximum egy bányában tudnánk elképzelni, hogy valaki festi a nemesfémeket. Pedig egyáltalán nem erről van szó.

Forrás: alkossotthon.hu

A gyémántfestés egy olyan kreatív kézműves technika, amely csodálatos alkotóelemei és káprázatos kialakítása miatt egyre többeknek válik kedvencévé.

Mit takar a gyémántfestés valójában?

Az Alkoss Otthon kreatív áruház gyémántszemes kirakókat forgalmaz, melyeket témák szerint csoportosít. Jelenleg 13 kategóriát találsz, és mindegyik kategóriában számtalan képet. Ha kiválasztottad, hogy melyik tematika és azon belül melyik alkotás a kedvenced, akkor az adott képet meg fogod kapni egy készletben, amelyet neked kell majd elkészíteni.

A készlet tartalmaz tengernyi mennyiségű csillogó gyémántszemet, színek szerint szétválogatva. A gyémántfestés ilyenformán tehát azt jelenti, hogy a gyönyörű apró kövecskékkel te magad rakod ki azt a festményt, amelyik a választottad.

Nemhiába népszerű kicsiknek és nagyoknak, azaz felnőtteknek egyaránt, mert amellett, hogy gyönyörű lesz a végeredményt, amelyet megkapunk, a gyémántfestéssel töltött idő ellazít, kikapcsol, nagyszerű szórakozást nyújt minden korosztálynak.

Kiknek ajánlott?

Elsőre azt lehet mondani, hogy mindenkinek, de azért ez mégsem igaz. Ha te olyan ember vagy, aki szeret elmolyolni apróságokkal, szeret kézimunkázni, puzzle-t kirakni, akkor nagy valószínűséggel ezt neked találták ki. De ha ezek a tevékenységek nem a kedvenceid, akkor be kell valljuk őszintén, jobb, ha nem próbálkozol vele.

Jó hír viszont az, hogy nem kell az elkészítéshez semmilyen előképzettség, egyszerűen csak nekiállsz és csinálod. Közös családi programnak is kiváló, tehát amikor szülő gyerek vagy a nagyi az unokájával együtt foglalatoskodik ezzel az alkotói folyamattal. Egy nehezebb kép esetében meg lehet mondani a gyereknek, hogy mely részeket csinálja ő, így együtt alakul ki a nagyszerű kompozíció.

Csoportosítás nehézségi fok szerint is

Természetesen egy ovis vagy kisebb gyerkőc kezébe még ne adjunk ilyen kirakót, főleg ne úgy, hogy egyedül hagyjuk, hiszen a szájába veheti az apró darabkákat, az pedig balesetveszélyes. Nagyobb lurkók elkezdhetik már egyedül is csinálni maguk a képet.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház egy nagyszerű ötlettel állt elő, ugyanis nemcsak tematikusan bontja az ezer alkotást, hanem nehézségi fok szerint is. Tehát aki még nem találkozott ilyen kreatív technikával, és bátortalanabb is egyúttal, annak javasoljuk, hogy először a Részben kirakható képekkel próbálkozzon. Ezek a képek általában kisebb méretűek, és ahogy a neve is mutatja, nem az egész képet kell gyémántszemekkel kirakni.

Akik már többször raktak ki ilyen képet és haladóbbnak tartják magukat, ők próbálkozhatnak a Teljesen kirakható képek gyűjteményével is. Itt már kell a türelem és a bátorság, mivel itt a nagyobb képek egésze tündökölni fog már a csillogó kövecskéktől.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s