h i r d e t é s

A fideszes Szabó Zsolt váratlanul lemondott triatlonelnöki pozíciójáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A fideszes Szabó Zsolt váratlanul lemondott triatlonelnöki pozíciójáról

2021. április 24. - 07:37

2021. április 21. napjával hivatalos teendőire hivatkozva lemondott elnöki tisztségéről, de a továbbiakra nézve is támogatásáról biztosította az MTSZ-t.

Forrás: Facebook/Szabó Zsolt

A Magyar Triatlon Szövetséget 2014 óta Bátrofi Béla vezette elnökként. A köztudatban inkább „Orbán Viktor fogorvosaként” bevonuló sportvezető és munkatársai körül az évek alatt szép lassan elfogyott a levegő, amely odáig fajult, hogy 2019-ben a sportágon belülről feljelentést tettek a triatlonszövetség több vezetője, köztük Bátorfi Béla ellen is gazdasági bűncselekmények, a többi közt hűtlen kezelés és pénzmosás miatt.

A triatlonosok belháborújából még a sportág legendája, Kropkó Péter is kivette a részét, pert indított a szövetség ellen, amit meg is nyert. A több oldalról érkező támadások következményeként Bátorfi lemondott elnöki posztjáról. Az idén februárban megtartott tisztújító közgyűlésen a tagság egy része szakmai vezetést szeretett volna látni a sportág élén, ehhez képest egy fideszes politikust, Szabó Zsoltot választották meg elnöknek.

Szabó Zsolt megválasztása végleg kiverte a biztosítékot a sportág berkeiben. A Kropkó mellett tán legeredményesebb korábbi triatlonos, a három olimpián is rajthoz álló, manapság már edzőként a tevékenykedő Kuttor Csaba odáig ment, hogy bár jelöltette magát szakmai alelnöknek, de a továbbiakban inkább nem kíván asszisztálni „a bohózathoz”.

"Egy olyan elnököt szavaz meg birka mód a tagság, aki azt sem tudja, eszik-e vagy isszák a triatlont, de nagyobb baj, hogy a Google első 50 találata nála a korrupciót hozza ki" – Kuttor ezzel az indoklással hagyott fel mindennemű szövetségi munkájával.

Szabó Zsolt elnöksége ugyanakkor eddig tartott. Az MTSZ a honlapján megjelent kurta közleményében arról tájékoztatott, hogy a két hónapja megválasztott fideszes politikus

Az elnöki pozíció betöltéséről az ilyen esetben kötelezően összehívandó rendkívüli tisztújító közgyűlésen a szövetség tagsága dönt. (24.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!