h i r d e t é s

A fideszes ficsúr közpénzből reklámoztatta magát Miskolcon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A fideszes ficsúr közpénzből reklámoztatta magát Miskolcon

2020. június 29. - 06:38

 

Ezt is a mi pénztárcánk bánja. - írja a nyugatifeny.hu.

Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP és Veres Pál, a Függetlenek Szive-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város polgármesterjelöltjeinek, illetve Fodor Zoltán, a Függetlenek Szive-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-Mindenki Magyarországa-Velünk a Város és Váraljai Zoltán, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjének plakátja Miskolcon 2019. október 7-én. MTI/Vajda János

A kazincbarcikai rendőrök hűtlen kezelés vétsége gyanújával nyomoznak a történtek miatt. A miskolci rendőrök ugyanis nem mertek nyomozást elrendelni.

A városi kapitányság ugyanis nem akart foglalkozni az üggyel

– írta meg a Népszava.

A megyei rendőr-főkapitányság határozatából kiderül, hogy a kazincbarcikai rendőrök hűtlen kezelés vétsége gyanújával nyomoznak a történtek miatt, a helyi LMP-s vezető, Mezei Attila feljelentése nyomán.

A jelek szerint a polgármesteri hivatalt és a város cégeit, intézményeit polipként kihasználva választási kampányra költötte a miskolciak pénzét a helyi Fidesz.

A Miskolc Holding városi cég nemrég lezajlott belső vizsgálata alapján ugyanis kiderült, hogy a tavalyi önkormányzati választási kampányban az Alakszai Zoltán jegyző (fideszes polgármesterjelölt) vezette városháza és a polgármester-jelöltségről betegsége miatt lemondott, de a helyi Fideszt továbbra is irányító Kriza Ákos vezette pártszervezet a város nyomdájából rendelt Fideszes kampányanyagokat, amelyeket a Miskolci Kulturális Központtal, illetve város egyik közalapítványával fizettették ki.

A helyi rendőrség abban sem volt biztos, hogy a történtek miatt nyomozásnak kellene indulnia. de azt már előre tudták, hogy “elfogultak lennének” az eljárás során.

Azt közölték ugyanis: a miskolci plakátügyben június 10-én feljelentés-kiegészítést rendeltek el.

A Büntetőeljárási törvény szerint ezt akkor tehetik meg, ha a meglévő adatok alapján nem lehet dönteni az eljárás megindításáról, de elutasításáról sem – ugyanakkor elfogultságukra hivatkozva rögtön kizárásukat kérték az nyomozásból.

Hogy miért nem vennének részt a vizsgálatban, az nem derül ki.

nyugatifeny.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s