h i r d e t é s

A Fidesz tovább görgeti a DK-s áramlopási ügyét!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Fidesz tovább görgeti a DK-s áramlopási ügyét!

2020. október 23. - 09:47

Testületi ülést tartott az erzsébetvárosi önkormányzat, amely a várakozásoknak megfelelően feszült légkörben zajlott.

Forrás: origo.hu

A feszültség oka az, hogy a testület DK-s képviselője, a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság elnöke, Borka-Szász Tamás kénytelen volt lemondani minden tisztségéről, miután tetten érték áramlopás közben. 

Az ülésen részt vevő Niedermüller Pétert arról kérdeztük, hogy járt-e az utóbbi időben a lopáson ért képviselőtársa irodájában. Abban az esetben ugyanis, ha járt a Borka-Szász által használt hivatali helyiségben, akkor tudnia kellett a lopásról.

A polgármester hallgatásba burkolózott, elmenekült a kérdések elől. Ami nem meglepő: egy birtokunkba került felvétel ugyanis azt bizonyítja, hogy a lopásra és bitcoin bányászatra használt gépet képtelenség nem észrevenni. 

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros fideszes önkormányzati képviselője az Origo érdeklődésére elmondta, hogy az ülésen kérdést tettek fel a polgármesternek a lopási üggyel kapcsolatban, azonban a Fidesz kérdéseit éppúgy elhárította Niedermüller, mint a sajtóét. Vattamány Zsolt tavaly októberig vezette a belvárosi kerületet, így tapasztalataira támaszkodva állítja, hogy közvetlen munkakapcsolatban levő, egy pártban politizáló képviselők gyakran egyeztetnek, tartanak megbeszéléseket egymás irodáiban. Teljesen elképzelhetetlen, hogy egy magas beosztásban dolgozó képviselő hivatali helyiségét hónapokon keresztül elkerülte minden kollégája.

Persze azt valószínűleg még a párt szimpatizánsai sem hinnék el, hogy Niedermüller nem járt Borka-Szász irodájában. Meglehetősen életszerűtlennek tűnik ugyanis az, hogy a kerület polgármestere egy éven keresztül nem lép be a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság elnökének irodájába, aki nem mellesleg pártja, a DK kerületi frakcióvezetője is. (origo.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!