h i r d e t é s

A Fidesz lefújta a nemzetbiztonsági bizottság ülését

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz lefújta a nemzetbiztonsági bizottság ülését

2022. március 30. - 07:04

Kedden derült ki, hogy az oroszok feltörték a külügyminisztérium számítógépes hálózatát.

Forrás: Stummer János Facebook oldala

parlament honlapja szerint szerdán összeülne a nemzetbiztonsági bizottság, hogy a közbeszerzésekről hatálya alóli mentesítést adjon bizonyos védelmi és biztonsági célú beszerzésnek. Ezen kívül persze másról is lett volna miről tárgyalniuk, hiszen a Direkt36 keddi cikkéből kiderült, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) informatikai rendszereit, ott teljesen kompromittálták a külügy számítógépes hálózatát és belső levelezését, és feltörték „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt titkosított hálózatot is. Ráadásul Szijjártó ezzel már akkor is tisztában volt, amikor átvette az orosz külügyminisztertől a legmagasabb kitüntetés, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban. Aztán a Barátságért kitüntetés átadása után, idén januárban megint célzott támadások érték a külügyminisztériumot.

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke azt mondta a Klubrádiónak, hogy nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai jelezték, hogy akkor várják az ülést, és meghívnák a kibervédelmi intézet vezetőségét, hogy számoljanak be a külügy rendszereit ért támadásokról.

Erre azonban Halász János, a fideszes alelnök délután azzal hívta fel, hogy mind a négyüknek halaszthatatlan közfeladatai vannak, ezért nem lesz megtartva az ülés. (444.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s