h i r d e t é s

A Fidesz felszámolná Budapest önkormányzatiságát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Fidesz felszámolná Budapest önkormányzatiságát

2019. november 17. - 13:50

"A magyar demokrácia elleni újabb súlyos támadásként kell értékelni azt, hogy a Fidesz tovább szűkítené az önkormányzatok mozgásterét." - írja közleményében a Magyar Liberális Párt - Liberálisok

Budapest Főváros Önkormányzata - Forrás: ÁSZ Hírportál

"A kormánypártok által tervbe vett friss javaslat szerint a jövőben az önkormányzatok nem szólhatnak majd bele, hogy mi épülhet a településen és mi nem, a szabálysértési ügyeket a rendőségnek delegálnák ki, az iparűzési adóbevételt pedig kötelező lenne a tömegközlekedésre fordítani. Orbán Viktor és pártja az elmúlt kilenc évben folyamatosan szűkítette és nyirbálta az önkormányzatok jogköreit, ami élesen szembemegy az európai irányelvekkel. Az újabb korlátozó javaslatokkal pedig azután álltak elő, hogy a kormánypártok komoly vereséget szenvedtek Budapesten és több vidéki nagyvárosban is. 

Orbán és pártja képtelen feldolgozni a vereséget, és jogfosztással válaszol a választási kudarcra. De az emberek nem azért választottak új, ellenzéki vezetőket Budapesten és vidéken, hogy a Fidesz rögvest gúzsba kösse őket. Budapest ünnepnapján tiltakozunk a kormány tervei ellen. Felszólítjuk a Fideszt, hogy tartsa tiszteletben a magyar választók akaratát és az önkormányzatok függetlenségét! Biztosítson elégséges forrást Budapest működéséhez és ne szóljon bele, hogy a budapestiek adóját mire költheti el a város és mire nem!"


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky