h i r d e t é s

A Fidesz bosszúja az október 13-i választási kudarcért: a népakarat megbénítása, semmibevétele

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Fidesz bosszúja az október 13-i választási kudarcért: a népakarat megbénítása, semmibevétele

2019. november 17. - 06:46

Teljesen megbénítják az önkormányzatokat!

Szavazóurna - Forrás: MTI

Az önkormányzatok – elsősorban a nagyvárosokban – egyetlen jelentős bevétele az iparűzési adóból származik, és most meg akarják szabni, hogy mire – a közösségi közlekedés fejlesztésére – használhatják csak fel ezt a bevételt.

 Míg normális helyeken az önkormányzat, az állam, és a fogyasztó 1/3-1/3 arányban viseli ennek terheit, nálunk az állam alig több, mint 10 százalékkal száll be. Ez pedig azt jelenti, hogy az önkormányzatoknak gyakorlatilag semmire nem marad pénzük, nullára szűkül a mozgásterük. És a kormánypárti önkormányzatoknak nyilván majd más csatornákon keresztül juttatnak támogatást.

Kiderült az is , hogy egy másik törvénymódosítással azt akarják elérni, hogy az építési engedélyeket ezentúl nem az önkormányzatok, hanem a kormányhivatal fogja kiadni. Ez pedig azt jelenti, hogy a helyi közösségeknek, vagyis az önkormányzatoknak semmiféle beleszólása nem lesz abba, hogy az állam mit épít a területükön. És eztán is annyi stadiont, szökőkutat és kilátót építenek, annyi fát vágnak ki, amennyit akarnak.

Ez egyet jelent a

demokrácia egyik legfontosabb intézményrendszerének, az önkormányzatiságnak a felszámolásával

És egyet jelent a népakarat semmibevételével! Október 13-án Budapest és számos nagyváros lakossága egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér a fideszes városvezetésből, hogy egy szabadabb, demokratikusabb vezetés alatt szeretne élni. Most pedig a Fidesz a parlamenti kétharmadával felülírja ezt, és semmibe véve a szavazók kinyilvánított akaratát, ellehetetleníti az önkormányzatok működését, megakadályozza, hogy az állampolgári közösségek akarata érvényesüljön.

Félreértés ne essék, ezzel nem Karácsony Gergelyt és a többi választott tisztségviselőt, hanem minket, választópolgárokat köpnek szembe.

Vásárhelyi Mária (Városi Kurír) / csepeliek.blog.hu


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky