h i r d e t é s

A döntően Fidesz vezetésű települések a PÁRT szolgálójaként működnek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A döntően Fidesz vezetésű települések a PÁRT szolgálójaként működnek

2019. augusztus 06. - 15:07

A minap hallottuk az egykori debreceni kiskirály Kósa Lajos szózatát az önkormányzati választásokról.

Forrás: pestisracok.hu

Kósa sok mindent elfelejtett: többek között egy szót sem szólt arról, hogy 2010-óta a Fidesz lényegében elsorvasztotta az önkormányzatokat,államosította az iskolákat, elvette a kórházakat, pénzeket vont el és egy bizonyos összeghatár feletti fejlesztésekhez az állami vízfej jóváhagyása szükséges. Ma egy település polgármestere inkább gondnok, mint felelős hatáskörrel rendelkező vezető. A Fidesz kizsigerelte az önkormányzatiságot, kiüresítette a hatásköreit.

Pedig ellenzékben még nagy volt a hangjuk, 2009-ben még tüntetést is szerveztek az önkormányzatiság mellett. Ekkor a gazdasági válság hatására a Bajnai kormány csökkentette az önkormányzati forrásokat is. Az önkormányzati minisztériumban tartott egyeztetésen, melyen Bajnai miniszterelnök is ott volt, Gémesi György és társai otthagyták a tárgyalóasztalt. Igazán kíváncsi lennék arra, vajon Orbán Viktor az elmúlt kilenc év alatt hányszor ült le az önkormányzati szövetségek vezetőivel egyeztetni. Egy nagy krigli sörben fogadnék, hogy egyszer sem.

Szeretném emlékeztetni Kósa Lajost azokra a pontokra, amelyeket 2009. októberében a Kossuth téren a Fidesz nevében felolvasott. Kósa Lajos egyebek között leszögezte: minden önkormányzatnak joga van az élethez, sorsáról csak a lakói dönthetnek; a magyarok legfontosabb városa Budapest, amelynek kötelessége kiállni a legkisebb faluért is. Nézzük az egyes pontokat:

 1. Minden önkormányzat alapvető célja polgárainak jólétének és biztonságának megteremtése.
 2. Minden önkormányzatnak joga van az élethez, sorsáról csak lakói dönthetnek.
 3. A magyarok legfontosabb városa a főváros, Budapest.
 4. Minden falu, város és megye a mi közös örökségünk, értékünk.
 5. A legfontosabb városnak, Budapestnek kötelessége kiállni a legkisebb faluért is.
 6. Minden településnek joga van az iskolához.
 7. Minden településnek joga van templomához és kultúrájához.
 8. Minden településnek joga van legalább egy rendőrhöz, ha ezt az állam nem biztosítja, joga van megszervezéséhez.
 9. A kormány csak úgy adhat kötelező feladatot az önkormányzatok számára, ha azoknak feltételeit biztosítja.
 10. Minden önkormányzatnak joga van a vagyonház.
 11. Minden önkormányzatnak joga van a jövedelemhez.
 12. Minden önkormányzatnak joga van az ellenállásra a törvényes keretek között, ha az állam létet, a törvényességet vagy az alkotmányosságot veszélyezteti.
Egy mindenkiért, mindenki egyért, így fogjuk Magyarországot újjáépíteni – zárta beszédét Kósa Lajos.

/Forrás: fidesz.hu/

Akik napjainkban ismerik az önkormányzatok világát tudják, hogy a Fidesz hatalomra kerülve éppen az ellenkezőjét tette annak, amit igen hangosan követelt ellenzékben. Ma a szó klasszikus értelmében az önkormányzatiság nincs, de legalábbis igen csorbított jogkörökkel rendelkezik. Orbán mindent maga alá gyűrt, így a települési önkormányzatokat is. A döntően Fidesz vezetésű települések a PÁRT szolgálójaként működnek. Van több olyan fideszes város, ahol a helyi lakájmédiára nagyobb összeget fordítanak, mint szociális kiadásokra.

Valamivel több mint két hónap múlva önkormányzati választások lesznek Magyarországon. Kósa 12 pontja, ma aktuálisabb mint eddig bármikor. Vajon lesz ereje a magyar ellenzéknek arra, hogy Orbán és csatlósai fejére olvassák mindazokat a bűneiket, melyeket az önkormányzatok ellen az elmúlt kilenc évben szándékosan, tudatosan elkövettek?


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky