fbpx A DK szerint Lázár Jánossal nem lesz agrárbéke | CIVILHETES

h i r d e t é s

A DK szerint Lázár Jánossal nem lesz agrárbéke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A DK szerint Lázár Jánossal nem lesz agrárbéke

2021. december 02. - 08:16

 

"Lázár János élvezze ki az utolsó hónapokat"

"Mezőhegyes környékén." - Forrás: Lázár János Facebook oldala

A Demokratikus Koalíció szerdai közleményében azt nehezményezte, hogy „az ország elsőszámú földesurává avanzsált Lázár János az elmúlt hetekben előbb 22 milliárdos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrincéknek a Mezőhegyesi Ménesbirtokon, majd a 80 milliárdos tram train beruházást ünnepelte a napokban sajátjaként, úgy, hogy a vonatok működése már az első nap összeomlott”.

A párt szerint „ez a két projekt és annak kommunikációja pontosan jelzi, hogy Mezőhegyes fura ura, a Ménesbirtok vezetője, Lázár János, miként gondolkodik a magyar vidékről és mezőgazdaságról”.

Felháborítónak tartják, hogy „az a Lázár János lehet Orbánék vidékpolitikájának az arca, aki minden egyes megszólalásával egymás ellen hangolja az ország különböző részein élőket”. „Lázár úgy hergeli a magyar embereket, hogy közben cserbenhagyja a tisztességes gazdálkodókat, és Mészáros Lőrinc vagy Csányi Sándor érdekeltségeibe tartozó vállalkozásokat hoz pozícióba” – vélekednek.

A pár szerint mindezek miatt egyértelmű, hogy „2022 tavasza után meg kell születni a kiegyezésnek mind az agráriumban, mind az országban”. „El kell hozni az agrárbékét, mert a feszültségekkel teli termelés csak lerontja a gazdák munkáját” – vélekednek, azt ígérve, hogy az új kormányzat felül fogja vizsgálni a Ménesbirtok „felelőtlen és pazarló gazdálkodását, az állami pénzek pedig a tisztességgel dolgozó magyar emberekhez és nem Orbán oligarcháihoz fognak kerülni”.

Lázár Jánosnak pedig azt üzenik: „élvezze ki az utolsó hónapokat, jövő tavasz után nem ő lesz a Vidék Magyarországának teljhatalmú ura”. (atv.hu)


 

h i r d e t é s