fbpx A demográfiai felesleg kezelése? | CIVILHETES

h i r d e t é s

A demográfiai felesleg kezelése?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A demográfiai felesleg kezelése?

2015. november 30. - 11:15
0 komment

 

Fasisztoid próbajáték a Fidesz környezetében.

Schmidt Mária a Magyar Írószövetség KultúrRing című vitasorozatának legutóbbi estjén Kozma Imre atyával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítójával vitatkozott a migráció kulturális hatásairól.

Schmidt Mária elmélete szerint pár hónappal ezelőtt egy: „hatalmas demográfiai felesleget indítottak kísérleti útra”.

Kedves Schmidt Mária, ön mint a valamikori demográfiai felesleg leszármazottja nyugodtan végiggondolhatná a mondanivalóját, mielőtt ilyen fasisztoid kijelentésre ragadtatná magát. A ma hazánkban és a valamikori Magyarország területén élő svábok, szászok, hazájuk demográfiai feleslege volt, így kerültek hozzánk is, ez vezethető le az ön gondolatvilágából. Szerintem meg különböző – az akkori korhoz szervesen kapcsolódó – indokok alapján a jobblétet kereső, ha úgy tetszik migránsok voltak, egy részüket hívták, másrészük meg jött.

Kozma Imre és a máltaiak ezzel szemben a Keleti pályaudvaron rekedtekre úgy tekintettek, mint úton lévőkre. Az úton lévő vándor pedig a legkiszolgáltatottabb, hiszen az út során derül ki, hogy mire képes, mit bír elviselni.

Mélységesen emberi hang és nagyon távol áll attól az európai kultúrába nem illeszkedő magyar kormány állásponttól, amely a legkisebb kooperációra sem hajlandó az Unión belül.

Schmidt Mária szerint Európa már nem az, ami régen volt.

„A Nyugat ugyan gazdag, ám gyenge, de béke-fetisiszta.”  „Az az érzésem, hogy ez az NDK-ban felnőtt vegyész nő még nem hallott az Oszmán Birodalomról” – teszi hozzá felháborodva a történész, aki szerint „agyatlanul és végiggondolatlanul cselekszik a nyugati politikai elit.”

Ezt a kijelentést nem csak erősnek, hanem a kultúra minimumát nélkülözőnek tartom, a miniszterelnök közvetlen környezetéhez tartozó személy részéről. Ez egyben jól mutatja azt az arrogáns eszement politizálást amit Magyarország folytat.

Ezt támasztja alá a másik kijelentése: Európa egyetlen esélye az lenne, ha lezárná határait, egy nagyon erős közös hadsereget hozna létre, egyébként pedig nem bombázgatna – fejti ki határozott véleményét Schmidt Mária.

Kozma Imre a keresztényi megoldás keresése mellett áll ki. Az ember igazi nagysága, ha a rosszra nem válaszol rosszal. Keresztényként – húzta alá – jóval kell felelnünk a rosszra, különben a folyamatok megállíthatatlanok.

Remélem a Kozma atya által képviselt szemlélet lesz egyszer a hazámban mértékadó szemlélet!

Azt meg külön borzasztónak tartom, hogy egy olyan ország képvisel militáns szemléletet, amelyiknek akkora hadserege sincs, ami egy Pál utcai csata megvívásához elegendő.

A Cameronnal és a britekkel kapcsolatban már leírtam, hogy milyen az amikor az elefánt sz*r telibe találja az egeret.

Az egér Orbán Viktor, a sz*r az országot fogja eltalálni.

 

(Címlap: Forrás. infopoly.info)


 

Kommentek

h i r d e t é s