h i r d e t é s

A CÖF szerint ők nem szerződtettek buszokat a Békementre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A CÖF szerint ők nem szerződtettek buszokat a Békementre

2021. október 26. - 05:48

A CÖF-CÖKA azt hangoztatja, minden fillérrel elszámolnak. Bezzeg a DK!

Fotó: Szabó Mátyás Péter / Népszava

"A rablóprivatizáció nagymesterei, az offshore cégek császárai, miután léket kapott előválasztási kalózhajójuk, támadják a CÖF-CÖKÁ-t. Ismét buszoztatásról beszélnek, ami a tragikus összellenzéki tüntetésecske után nem meglepő. De azért egy kis busz-számtan: ha 500 busz utasszállítását feltételeznénk, akkor a Békemeneten csak 25 ezren vettek volna részt. Ennyi busz nem is elhelyezhető és a kérdés az, vajon mivel jött a 4-500 ezer honpolgárunk" - írta hétfő délutáni közleményében a CÖF-CÖKA.

A kormány házi civiljei a DK hétfői sajtótájékoztatójára reagáltak. A párt szóvivője itt arról beszélt, követelik, hogy a CÖF hozza nyilvánosságra a rendezvényre embereket szállító futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit. 

"Maradjunk a tényeknél, a CÖF-CÖKA nem szerződtetett buszokat vidékről történő személyszállításra. Az emberek autóval, vonattal, sőt busszal is járnak, villamosra, metróra szállnak, szabad döntésük alapján" - folytatódik a szervezet válasza. Ugyanakkor a DK saját elszámoltatását, pontosabban a közpénzből pártja fenntartását tudomásuk szerint az előző években elég hiányosan végezte, nem beszélve az MSZP-nél hagyott hagyatékáról. A hírek szerint a véletlenül kigyulladt DK-s iroda esetlegesen elveszett dokumentumai is valószínűleg nehezítették dolgaikat - tették hozzá.

Egy újabb hajtűkanyart után már azt követelik, hogy a Gyurcsány-kormány számoljon el a csőd szélére juttatott nemzetünk vagyonával. 

"Persze mi elszámolunk minden fillérrel, de nem az arra fel nem jogosított DK-nak, aki Júdás-pénzekkel állítja csatasorba követőit. Sőt újabb csattanó! Olasz vendégeink saját költségen érkeztek. A lengyelek külön vonattal, maguk fizették utazásukat. Javasoljuk, hogy a DK ne turkáljon az emberek pénztárcájában, mert ilyen esetben polgáraink mindig rosszul jártak" - fogalmaznak.

Majd felszólították a pártot, számoljon el "az Uniótól kapott, ALTUS cégnél landolt pénzekkel, a Czeglédy-nek nyújtott hitellel, és talán még azzal a milliárdos osztalékkal is, amit Gyurcsány Ferenc vett fel a rablóprivatizáció során megszerzett cégétől". A szervezet szerint nagy a különbség a DK közpénzfelhasználása és a CÖF között, mivel  a közpénzből kapott szponzorálási juttatásokért keményen megdolgoznak és azzal pontosan elszámolnak.

"A »Gyurcsányok-kormánya«, bukása után, üresen hagyta a nemzet kincstárát, mérleget hamisított és a magyar emberek nyakába akasztott sok milliárdos adósságot. Soha többé! – üzeni a Békemenet" - zárul a CÖF-CÖKA vezetőségének állásfoglalása. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!