fbpx A brüsszeli videó miatt megszálalt Szájer József | CIVILHETES

h i r d e t é s

A brüsszeli videó miatt megszálalt Szájer József

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A brüsszeli videó miatt megszálalt Szájer József

2021. március 25. - 06:24

 

A Fidesz botrányosan lemondott EP-kipviselője azt mondta, nem folyik ellene jogi eljárás.

Szájer József - Forrás: fidesz-eu.hu

"Belgiumi ügyvédem a mai napon azt közölte velem, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem" – közölte Szájer József szerdán saját honlapján. A Fidesz egykori EP-képviselője közleményében azt írja, „az ügy lezárult”, így ennek kapcsán tette közzé nyilatkozatát.

"A politikát három és fél évtizede szabadságharcosként kezdtem. A kommunista diktatúra ellen, Magyarország függetlenségéért, Európa újraegyesítéséért és azért küzdöttem, hogy minden magyar szabad emberként élhessen a hazájában. Ez a harc sikeres volt. Mindig a nemzet közös ügyét néztem, magamat soha előre nem toltam, politikus harcostársaimat tiszteltem, a választók által rám bízott képviselői munkát tisztességgel elvégeztem és ellenfeleimmel is méltányosan bántam" – írta Szájer, aki ezen kívül arról is írt, hogy az európai politizálás tizen hat éve során „a magyar nemzet érdekeit és szabadságát szolgálta”, hazáját „megalkuvás nélkül, mindig megvédte a nemtelen, külső, hungarofób támadások ellen”.

"A 2020 november 27-i magatartásomért – mandátumomról és párttagságomról való gyors lemondással – vállaltam a politikai felelősséget, azért mindenkit megkövettem. Az elmúlt hónapokban számos méltánytalan, vagy gyűlölködő támadás is ért, de együttérző megnyilvánulásokat is kaptam" – fogalmazott, egyúttal megköszönte mindenkinek, aki lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott neki.

„Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem”, tette hozzá, illetve jelezte, hogy képviselői pozíciójáról való lemondásával megszűnt nyilvános közszereplői státusza.

"A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom" – zárta közleményét.

Tavaly decemberben Szájer József váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról, majd kiderült, előzőleg eljárás indult ellene a karanténszabályok megszegése, illetve kábítószer birtoklása miatt. A beszámolók szerint Szájer József az ereszcsatornán menekült a rendőri rajtaütés elől, azonban a rendőrök elfogták. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s