h i r d e t é s

A brit külügy tiltakozott a magyar kormány hazugságai ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A brit külügy tiltakozott a magyar kormány hazugságai ellen

2016. szeptember 22. - 10:11
0 komment

 

A brit külügyminisztérium szerda este rövid nyilatkozatban utasította vissza a magyar kormány kampányanyagának azon részét, amelyben azzal riogatják a magyar választókat, hogy London egyes részeire a menekültek miatt nem biztonságos belépni.

Forrás: napi.hu

A kormány gyűlöletkampányában no-go-zónáknak nevezett területeket a hatóságok állítólag nem tudják ellenőrzésük alatt tartani.

A brit külügyminisztérium szerda este rövid nyilatkozatban utasította vissza a magyar kormány hazugságait. Az Index szerint a brit minisztérium azt írja, hogy mindez nem igaz. Nincsenek olyan területek az Egyesült Királyságban, amelyeken ne lehetne érvényt szerezni az Egyesült Királyság törvényeinek - áll a Foreign Office állásfoglalásában.

A külügyminisztériumi szóvivője közölte, hogy a budapesti brit nagykövetség már kifejezte aggályait a magyar kormánynak a szórólap tartalma miatt.

Sőt, ezt elismerte Szijjártó Péter külügyminiszter is a BBC-nek adott interjújában, miután a riport ennek valóságtartalmáról faggatta a tárcavezetőt. Az BBC-nek adott interjúban a szemebesítéskor Szijjártó meglehetősen kínos magyarázkodásba kezdett azután, hogy feltette a kérdést a műsorvezető: "járt már az Egyesült Királyságban, járt már Londonban?"

Majd, miután Szijjártó elárulta, hogy persze, nagyon szereti Londont, és nincs vele probléma, a BBC műsorvezetője tovább faggatta: "Ön elhiszi ezt az állítást?"

Az ominózus interjút itt nézheti meg:

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s