h i r d e t é s

82, azaz nyolcvankettő milliárd forintért vesz új autókat az állam

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

82, azaz nyolcvankettő milliárd forintért vesz új autókat az állam

2019. július 11. - 10:32

 

Bődületes összegért vásárol új autókat az állam, de azt egyelőre nem tudni, hogy hány darabról van szó, és azt sem, hogy milyen márka. - írja a vezess.hu.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság összesen 82,5 milliárd forint értékben írt ki pályázatot alsó-, közép- és felsőkategóriás személyautókra, egyterűekre, terepjárókra, pick-upokra, áruszállítókra, valamint szervizelésére

– derítette ki a Népszava.

Az ajánlatokat kilenc éves időintervallumra várják, az értékelési szempontoknál pedig a járművek és a szervizcsomag bruttó árát, a megajánlott kedvezmény mértékét, valamint a kárjavításra adott kedvezményt veszik figyelembe.

Alsó-középkategóriájú személygépkocsikat 4,6 milliárd forintért, középkategóriájú ügyintézői személygépkocsikat 14 milliárdért, többfunkciós középkategóriájúakat 8,5 milliárdért vásárolnának. A felső-középkategóriájú autókra 16,75 milliárd forintot költenének, különféle kategóriájú egyterű járművekre 14,7 milliárdot, terepjárókra pedig 8,5 milliárdot.

De itt még koránt sincs vége a listának: ötszemélyes áruszállító pick-upokra 1,5 milliárd forintért vár ajánlatokat az állam, áruszállítókat 1,85 milliárdért vennének, többfunkciós áruszállítókat pedig 2,8 milliárdért. A pályázat szerint 5 milliárdért vásárolnának kompakt áruszállítókat, 2,2 milliárdért magasított áruszállítókra, végül speciális kialakítású szállítójárműveket 2 milliárd jutna.

A járműveknek meg felelnie az Euro-6-os követelményeknek és meghatározták a maximális üzemanyagfogyasztást is. Azt egyelőre nem tudni, hogy van-e konkrét elképzelése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak a gyártóra vonatkozónak, ahogy azt sem, hány darab járműről van szó.

vezess.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s