h i r d e t é s

75 éves korában elhunyt Ivan Reitman

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

75 éves korában elhunyt Ivan Reitman

2022. február 14. - 08:07

75 éves korában meghalt Ivan Reitman rendező. Sok népszerű filmet köszönhetünk neki a 80-as, a 90-es évekből, illetve a közelmúltból is.

Ivan Reitman - Forrás: CBC

A hírt a férfi családja is megerősítette, és egyelőre csak annyit tudni, hogy a filmes szakembert álmában érte a halál - írja a Variety.

Az akkori Csehszlovákia területén Komárnoban született Ivan Reitman családja 1950-ben emigrált az Egyesült Államokba, és rendező az első sikerfilmje az 1979-es Dilibogyók volt Bill Murray főszereplésével. De ő rendezte az 1984-es Szellemirtókat, majd öt évvel később a Szellemirtók 2-t is, valamint az ő munkája volt az Arnold Schwazenegger nevével fémjelzett három vígjáték, az Ikrek (1988), az Ovizsaru (1990), és a Junior (1994) is. A legújabb, 2021-es Szellemirtók-filmet a fia rendezte és Reitman producerként vett részt az alkotásban.

filmes adatlapján látszik, hogy rengeteg hollywoodi produkció fűződik a nevéhez, újabb filmjei közé tartoztak az Újoncok napja, a Szuper exnőm, vagy a Csak szexre kellesz című filmek, és ő volt a producere az Egek urának is, amit hat Oscar-díjra jelöltek. (Blikk)


Kommentelne? Kattintson ide!