h i r d e t é s

6500 „lélegeztetőgépet” vettünk eddig Kínától, holott a tetőzéskor is csak 82-en szorultak lélegeztetésre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

6500 „lélegeztetőgépet” vettünk eddig Kínától, holott a tetőzéskor is csak 82-en szorultak lélegeztetésre

2020. június 09. - 11:46

Lapunk korábbi, a témában született cikkeit is idézve közöl hosszas írást a 444 arról, hogy hány lélegeztetőgépet, és lélegeztetőgépnek nem minősülő légzést segítő eszközt szerzett be a magyar állam, és ehhez képest mennyit használt az egészségügy a járvány csúcsán. - írja a magyarhang.hu.

Ahogy a portál írja, csak a múlt héten újabb 1800 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Erről Szijjártó Péter külügyminiszter számolt be vasárnap. 

A külügyminiszter összesítést nem adott, de a korábbi bejelentései alapján eddig legalább 6500 lélegeztetőgép érkezett Kínából. Ez óriási szám ahhoz képest, hogy eddig összesen 4014 embernél mutatták ki igazoltan a Covid-19-et Magyarországon. Most vasárnap, amikor Szijjártó az újabb szállítmányokról adott hírt, Magyarországon 386 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük mindössze 21-en voltak lélegeztetőgépen. 

Szijjártó az újabb és újabb eszközbeszerzéseket azzal indokolja, hogy „a koronavírus-világjárványról senki nem tudja, hogyan alakul a jövőben, lesz-e második hullám. Mindenesetre nekünk a legrosszabb forgatókönyvre is felkészültnek kell lennünk”.

Magyarországon a járvány csúcsán sem voltak kórházban 1027-nél többen, a lélegeztetőgépeken lévők száma pedig átlagosan 60 körül alakult. (Kétszer volt kiugrás az operatív törzs adatai alapján, de csak egy-egy napra, majd visszaállt a korábbi értékre. Gyanúsnak tűnik, hogy ez valami hiba a jelentésben, ami az operatív törzsnél előfordul. De ha ezeket a kiugrásokat is számoljuk, akkor is legtöbben csak 82-en voltak egyidőben lélegeztetőgépen a koronavírus-fertőzöttek közül.)

magyarhang.hu