h i r d e t é s

60 férőhelyet ajánlott fel az ELTE a kollégiumi tűzeset károsultjainak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

60 férőhelyet ajánlott fel az ELTE a kollégiumi tűzeset károsultjainak

2019. január 24. - 18:43

A szerda éjszakai tűzeset miatt az Eötvös Loránd Tudományegyetem 60 ideiglenes kollégiumi helyet ajánlott fel a Károli Gáspár Református Egyetem számára, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Hallgatói Önkormányzata pedig ruhagyűjtést szervez a károsultaknak.

ELTE Tanító- és Óvóképző Kar - Forrás: AllEvents.in

 

Szerdán a késő esti órákban tűz ütött ki Károli Gáspár református Egyetem Ráday utcai kollégiumának második és harmadik emeletén. A kollégium a tűz következtében használhatatlanná vált, az érintett diákokat sikerült elszállásolni, a vizsgaidőszakot felfüggesztették.  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem csütörtökön döntött arról, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem számára 60 kollégiumi helyet ajánl fel, ahol a Ráday utcai kollégisták addig maradhatnak, amíg kollégiumuk a helyreállítás után vissza nem tudja fogadni őket. Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar adományozó akciót hirdetetett, mivel a Ráday utcai kollégiumban lakó KRE-s hallgatók közül soknak minden ruhája és személyes holmija megsemmisült a tűzben. Az adományokat (elsősorban ruhákat) január 25-én 11:00 óráig lehet leadni a Hallgatói Önkormányzat irodájában (1126. Budapest, Kiss János altábornagy u. 40., félemelet 138.).

A Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Bogárdi Szabó István közölte: már érkeztek tárgyi és pénzbeli felajánlások a károsultak megsegítésére, utóbbiakat a KRE bankszámláján (11705008-20492223) fogadják, és kérik, hogy a rovatban az adományozók tüntessék fel "tűzeset". A tárgyi felajánlásokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai koordinálják majd. A kollégiumban nem csak a KRE, hanem más egyetemek diákjai is laktak. Azokat az egyetemeket, amelyeknek diákjai szintén érintettek, arra kérik, hogy tegyék lehetővé a vizsgaidőszak meghosszabbítását vagy egyéni tanrend igénylését – mondta Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) stratégiai rektorhelyettese.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky