h i r d e t é s

5 millió forintért elkészült Esztergom új honlapja

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

5 millió forintért elkészült Esztergom új honlapja

2020. május 14. - 08:04

 

Úgy tudjuk, hogy három cég szállt be abba a versenybe, amelynek győztese lefejleszthette Esztergom új, hivatalos honlapját.

Esztergom új honlapja 2020-ban

Jól érezte a város vezetése, hogy a város weblapjának arculata, valamint strukturáltsága frissítésre szorul. El is készült, igen feszes határidő mellett az új oldal, amely szemmel láthatóan bizonyítja azt, mennyire inkompetens emberek hoznak ma is döntéseket a „Dunakanyar fővárosában”.

Cserép János önkormányzati képviselő még 2020. március 26-án írt arról a Facebook-on, hogy 2015-ben, az előző polgármester, Romanek Etelka csapatából megkereste valaki, hogy szükség volna egy új esztergomi honlapra. Az akkori polgármester szerette volna, ha az az azóta önkormányzati képviselő cégét is meghívják az erről szóló pályázatra.
A cég összes is állította a pályázati anyagot, azonban akkor az önkormányzat nem hirdetett nyertest. Ezt még az előző polgármester alatt kétszer eljátszotta az önkormányzat, de nyertes továbbra sem került kihirdetésre. A próbálkozások számával egyenes arányban lett egyre összeszedettebb a pályázati felhívás, amely gyakorlatilag egyre több információt tartalmazott a Cserép Jánosék összeállított pályázati anyagából.
Vélhetően Hernádi Ádám vezette önkormányzat is előtúrta az irattárból ugyanezt a nem nyert pályázati anyagot és 2020-ban jelentős tartalmi átfedéssel újra kiírta a város honlapjára a pályázatot, amelyre három céget hívtak meg, Cserép cégét már nem.

Végül olyan cég futott be nyertesen, amelynek még a tevékenységi körében nem is szerepelt az ajánlattételkor a 6201 ’08 TEÁOR kódon jegyzett számítógépes programozás. Ellenben ennek a cégnek volt a legolcsóbb ajánlata, 5 millió forint.

Ennyi pénzért kapott Esztergom valamit, ami egyes szakmai vélemények 20-22 évvel ezelőtt nagyon modernnek és naprakésznek mondtak volna.
Ma, amikor olyan mértékben kiépült az adattárolási infrastruktúra, hogy havi 30 ezer forintért több száz gigabájtos virtuális szervereket lehet vásárolni, igen nagy sávszélességgel, Esztergom presztízsébe az is belefér, hogy egy olyan tárhelyen „lakjon” a városi portál, ahol jól megfér például az uj-mlm.hu vagy éppen a munkaruhafiataloknak.hu honlapokkal együtt.

Az oldal kinézetét említésre sem tartom méltónak. Azért én egy turisztikából érkező polgármestertől ennél sokkal magasabb igényt, sokkal több igényességet várnék el. De úgy látszik, Esztergomnak ennyi is elég.

A régi honlap is egy informatikai kudarc, ahogy archiválták. Szakmailag az sem fért bele az új fejlesztőnek, hogy úgy konfigurálja a korábbi weboldalnak elérhetőséget nyújtó aldomaint, hogy azt "biztonságosnak" jelezze a böngésző és ne hozza a frászt a látogatóra a hibaüzenet, amely azt jelzi; "az oldal nem biztoságos".

Az új oldal megjelenése és sietve átadása nem azt bizonyítja, hogy a városvezetés szebbet és jobbat akart, hanem csak annyit, hogy valakinek nagyon kellett a pénz. Nos a véleményem az, hogy örüljön a nyertes pályázó a pénznek és, ha egy mód van rá, töröltesse a TEÁOR kódot a tevékenységi köréből, mert ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Felelőse vagy felelősei úgysem nagyon lesznek ennek sem.

Nézegessen vizuálisan pusztító képeket Esztergom, új, 5 millió forintos weboldaláról:

Címkék: 

 

h i r d e t é s