h i r d e t é s

469. párkányi Simon-Júda vásár - FOTÓK

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

469. párkányi Simon-Júda vásár - FOTÓK

2015. október 10. - 20:30
0 komment

Az október második hétvégéjén a szlovákiai Párkány városában megrenedzésre került a 469. Simon-Júda vásár. Ilyenkor az egész ország területéről idegyűlnek a kereskedők a portékáikkal, melyeket a nézelődő közönségnek kínálnak. Idén sem volt ez másként.

A környező falukból családok utaznak be hétvégi közös program gyanánt, hogy együtt nézelődhessenek, na meg költhessék a nehezen megkeresett pénzüket.

Színes volt a kínálat Párkány Fő utcáján. A jól megszokott mézeskalácsok és kinti sütödék mellett megtalálhatóak voltak sajtkülönlegességek és az ilyenkor jól megszokott murci és mézbor is. Aki egy kis román fa bútort szeretett volna vásárolni, annak is adódott a lehetőség..

A kézimunka kedvelők gyönyörködhettek a szőttesekben és a kézzel készített agyagedényekben a város sétáló utcájában, ahol egy ismerős arcot is felfedezhettünk Ambrus Attila, a whiskeyes rabló személyében, aki szintén a kézzel készített edényeit értékesítette.

A ruhaneműt, kabátokat, őszi-téli öltözködésnek megfelelő holmikat vásárolni vágyók is kielégíthették igényeiket.

A hűvös idő ellenére rengeteg embert csalt ki a vásár az utcákra, hisz a szájhagyomány szerint itt minden megtalálható, csak az ára a kérdéses...

 


Kommentelne? Kattintson ide!