fbpx 441 ember halt meg koronavírus elleni oltás után Magyarországon | CIVILHETES

h i r d e t é s

441 ember halt meg koronavírus elleni oltás után Magyarországon

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

441 ember halt meg koronavírus elleni oltás után Magyarországon

2021. július 24. - 06:00

 

A koronavírus elleni oltást követő harminc napon belül 441 ember halt meg halt Magyarországon – közölte az Origóval a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Somogyi Nóra asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 20-án. - Fotó: MTI/Rosta Tibor

Azt írják, kórházi kezelésre – szintén az oltás után – 284 ember szorult, 3149 beoltottnál pedig enyhe oltási reakciókat dokumentáltak.

118 esetben történt oltási baleset, vagyis valamilyen hiba az oltások szállítása vagy tárolása során, ezek a balesetek 338 főt érintettek.

Ha számszerűsítjük az adatokat, akkor a 10 695 862 beadott oltásból 4212 főt érintettek a nemkívánatos események

– írták.

Az NNK mindezek alapján megállapította, hogy a „nemkívánatos események aránya elenyésző”, és az oltásoktól várható egészségnyereség lényegesen nagyobb, mint a nemkívánatos események jelentette kockázat.

Magyarországon a koronavírus elleni védőoltások beadása tavaly december 26-án kezdődött el, a most közölt adatokat az idén július 14-ig terjedő időszakra vonatkozóan feldolgozott információk alapján közölték. (24.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek