h i r d e t é s

4 centi eső esett a hétvégén Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

4 centi eső esett a hétvégén Esztergomban

2015. október 12. - 07:48
0 komment

 

Tartós lehűlésről írnak a meteorológusok, szerintünk a tartóssága tavaszig ki fog tartani.

Hétfőn nyugat felől szűnik a csapadék és csökken a felhőzet, de keleten még mindig többfelé lehet eső. A következő napokban több fokkal az átlag alatt alakul a hőmérséklet, és újabb csapadék is érkezik.

Délelőtt nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúlon helyenként kisüt a nap. Keleten a borongós időben még többfelé számíthatunk esőre, a magasabb helyeken havas esőre, máshol fokozatosan megszűnik a csapadék. 

Délután keleten még többfelé erősen felhős lesz az ég, szórványosan további eső, zápor is lehet. Máshol a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és már nem várható csapadék. A kezdetben élénk, erős északias szél fokozatosan mérséklődik.

A csúcshőmérséklet 7, 12 fok között alakul. (via idojaras.hu)

4 centi


Péntek délután kitettük a mindenes vödrünket, hétfőn megmértük benne a vízszintet, két mérés után kiegyeztünk a 4 centiméterben.

Csak átmenetileg mérséklődik a fronthatás

Hétfő estére kelet felé távozik az a kettősfront, ami az előző napok megterhelő  humánmeteorológiai helyzetéért volt felelős. Ha azonban keleten él, csak lassú javulásra számíthat, de azért némileg ott is gyengül a fronthatás. Amennyiben érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor továbbra is fejfájást, migrént tapasztalhat - a tünetek a nap első felében jelentkezhetnek intenzívebben, ezt követően javulásra számíthat. Ha a Tiszántúlon él, akkor igyon meg napközben egy csésze borsmenta-citromfű keverékéből készült, mézzel ízesített teát, illetve kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását - írja a meteolinika.hu.


 

Kommentek

h i r d e t é s