h i r d e t é s

30 embert rúgtak ki a budaörsi Tescótól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

30 embert rúgtak ki a budaörsi Tescótól

2019. február 27. - 17:08

A csoportos elbocsátás az év első hónapjában történt, de csak most kapott nagyobb nyilvánosságot.

Forrás: MTI

Mintegy 30 áruházi dolgozót bocsátott el a Tesco-Global Áruházak Zrt. budaörsi hipermarketjétől még januárban - tudta meg a Napi.hu.

A boltlánc sajtóosztálya a lap kérdésére azt írta,

"a vállalati stratégiával és a megváltozott vásárlói szokásokkal összhangban budaörsi áruházunkat a vásárlási élmény növelése érdekében 2018-ban átalakítottuk, amelyet most követett az áruház méretével összhangban álló és fenntartható működési modell kialakítása. A változás legfőképpen az eladói munkaköröket érintette. A folyamat a szakszervezetekkel való egyeztetés mellett a törvényi előírások betartásával történt. A Tesco gondoskodó munkahelyként felvette a kapcsolatot más kiskereskedelmi cégekkel, hogy a kilépő munkatársak munkakeresését megkönnyítsük. Fontos megemlíteni, hogy a méretcsökkenéssel felszabadult helyekre új bérlők költöztek be, akik ezáltal új munkahelyeket tudtak teremteni".

Az elbocsátások azt követően történtek, hogy napvilágra került: a Tesco győri irodaközpontjának tb- és bérszámfejtő részlegénél mintegy 40 leépítésre váró dolgozó kezdett sztrájkolni, hogy kedvezőbb feltételek mellett bocsássák el őket.

A Napi.hu emlékeztet: a múlt héten bezártak egy Tesco S Market üzletet Győrben. (hvg.hu)


h i r d e t é s

Clicky