h i r d e t é s

2900 forint fejenként – ennyit szántunk 2019-ben a legnépszerűbb éttermekre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

2900 forint fejenként – ennyit szántunk 2019-ben a legnépszerűbb éttermekre

2019. november 28. - 12:43

2019-ben az éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szántunk fejenként – ez derült ki a Bónusz Brigád adataiból.

Illusztráció: pixabay.com

Az eladási adatok alapján a legnépszerűbb éttermek listájának élére egy olyan hamburgerező hely került, ahol a digitalizációt hívják segítségül a rendelés megkönnyítése érdekében. 

Nehéz választani az éttermek széles palettájáról: szerencsére ma már mindenki lehet étteremkritikus. Bárki írhat véleményt egy-egy éttermi élményéről, melyek között böngészve talán képet kaphatunk egy adott hely szellemiségéről, ételeiről, az ott dolgozók kedvességéről. A korábbi kutatás szerint a válaszadók 72 százaléka a neten olvas utána az adott helynek, 60 százalék ismerősei ajánlását tartja döntőnek. Minden harmadik ember kupon- vagy bónuszajánlatok értékelésiből tájékozódik. 

A magyarok kedvence a hazai ízvilág, de a Bónusz Brigád és a GKI Digital korábbi közös kutatása alapján a tipikusan hazai ételeket jellemzően inkább otthon készítik el az emberek. Ha étterembe megyünk, akkor inkább más nemzetek ételeit választjuk. A Bónusz Brigád felállította 2019 legnépszerűbb éttermeinek listáját: ezeken a helyeken vágytak legtöbben enni az élményeket kínáló oldal ajánlatából. 
 
A sor elején a KAJAHU áll: belvárosi éttermével az Y-generációt célozza. A burgereket, salátákat és italokat egy, az asztalba épített számítógép segítségével lehet közvetlenül a konyhától megrendelni. Enni muszáj, a közös étkezés szuper, de miért ne lehetne az éttermi élmény valami egészen új? Az innovatív megoldás sokakat vonz: több mint 1200-an próbálták ki az ételrendelés ezen módját és ették meg az újragondolt gyorsételeket ezen a trendi helyen. 

A második helyen a thai gasztronómiai élményt kínáló Buddha Original végzett. Az étterem nagy hangsúlyt fektet a hazai alapanyagokra: 90 százalékban itthon előállított zöldségek, gyümölcsök és húsok kerülnek feldolgozásra konyhájukban.

A dobogó harmadik fokán a Roni Hami, egy teljesen hagyományos utcai hamburgerező áll, mely éjjel-nappal várja azokat, akik gyorsan, akár az éjszaka közepén akarnak egy jót enni. A negyedik helyen a különleges Vogue Hajó Étterem fúziós konyhája végzett, az ötödik helyen az Andrássy úti Kantin menüsora, ahová egy városnézést követően remek lehetőség betérni.

A Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felmérése szerint egy-egy új étel, étterem kipróbálására fejenként 2-5000 forintot szánnak az emberek. Ezt a tendenciát a bónuszok esetében is követik: a legnépszerűbb éttermi bónuszok ára átlagosan fejenként 2900 forint volt. A kutatás arra is rámutatott, hogy a válaszadók 87 százaléka a hagyományos, 34 százalékuk a gyorséttermeket látogatja, míg a kifőzdéket minden ötödik válaszadó választja. A Bónusz Brigád 10 legnépszerűbb éttermében mindhárom típusból találunk lehetőségeket. 

A Bónusz Brigád folyamatosan kutatja és kóstolja a legváltozatosabb ízvilágú és típusú éttermek kínálatát, hogy vásárlóiknak a legújabb trendeket tudják felsorakoztatni, ha azok egy jó reggelire, ebédre vagy vacsorára vágynak.