h i r d e t é s

22 millió forintért beszél a kormány egy menekültről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

22 millió forintért beszél a kormány egy menekültről

2018. február 06. - 17:18

 

Ha komolyan vesszük a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát, akkor a Fidesz iszonyú pénzt költene a menekültekre. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu Fotó: Tóth Gergő

A bevándorlással kapcsolatos kommunikációs tevékenységek költsége messze elmarad azon költségek mellett, amelyeket akkor kellene előteremtenünk, ha elindulnának a betelepítési programok, és életbe lépne a kvótarendszer

 – ezt válaszolta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Vadai Ágnesnek. (A DK képviselője írásbeli kérdésben firtatta, mennyi pénzt szánt a kormány a migráció elleni kampányra.)

Ha Dömötör igazat beszél, akkor a kabinet tejben-vajban fürdetné a menekülteket, ha befogadná őket. Ami a szám mögötti képletet illeti: egyrészt a kormány 28,7 milliárdot költött migránshelyzet-felvilágosításra, másrészt az EU azt követelte Magyarországtól, hogy bírálja el 1294 menekült kérelmét.

Feltéve, hogy a kormány mindegyiket befogadja, akkor a számítás az, hogy propagandapénz/menekültlétszám egyenlő 22,2 millió forint (migránsonként). Pontosabban ennél egy kicsit több kell legyen, hiszen Dömötör szerint a kampány az olcsóbb.

Márpedig – emlékeztet az Index – a kormány azt próbálta elhitetni, hogy Soros György 9 millió forintot akart elszórni egy menekültre. Nos, a kabinet majdnem két és félszer annyit költ, mint az amerikai üzletember tette volna a Fidesz-propaganda szerint.

nepszava.hu

 

 


 

Kommentek

h i r d e t é s