fbpx 21 pontos előnnyel utazik Tim Gábor Csehországba | CIVILHETES

h i r d e t é s

21 pontos előnnyel utazik Tim Gábor Csehországba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

21 pontos előnnyel utazik Tim Gábor Csehországba

2020. szeptember 03. - 15:58

 

Az idei FIA Swift Cup Europe sorozatból már lezajlott két hétvége, és összesen hat futamon van túl a mezőny. Az idén a pályaversenyzéshez visszatérő Tim Gábor a hat futamból négyet megnyert és 21 pontos előnnyel várja a folytatást, mely ezen a hétvégén lesz a csehországi Brno pályán.

Tim Gábor

A bajnokság a feléhez érkezik és talán a legnehezebb hétvége előtt áll a 22 fős nemzetközi mezőny. Ezúttal nem három, csak két futama lesz a márkakupának, de hosszabb távval teljesítik azokat.

"Most csak két futamunk lesz, de nem 25 percesek, hanem 30 percesek. Ez a plusz 5 perc egyrészt jó, nem kell annyira kapkodni, jobban fel lehet építeni egy futamot, de a gumik nagyon el fognak fogyni a versenyek végére. Fontos lesz jól menedzselni azokat." - kezdte Tim Gábor.

A bajnokságban megszerzett előnnyel most nincs nyerési kényszerben a többszörös bajnok pilóta, de mégsem veszi félvárról a hétvégét.

"Néhányszor versenyeztem itt, szeretem a pályát. Sőt, 2016-ban itt nyertem meg a Skoda Octavia Cup-ot, de nyertem Clio Cup futamot is. Szóval a tempóm remélem meg lesz. Edzeni nem fogunk sokat, fontos lesz hamar megtalálni a megfelelő beállításokat. Szerencsére ez a pálya technikás, nem annyira fontos a szélárnyék, így talán az időmérésen jobban fogok szerepelni mint eddig. Szeretném az előnyömet növelve távozni majd vasárnap a pályáról"- mondta Tim a hétvégét megelőzően.

A verseny előtt már köztudott volt, hogy a koronavírus miatt korlátozások lesznek, de Tim ezek ellenére is vállalta az indulást.

A Swift Cup Europe csehországi hétvégéjének időterve:
Szeptember 4. Péntek
09:35 Szabadedzés
12:30 Időmérés

Szeptember 5. Szombat
11:50 Verseny 1.

Szeptember 6. Vasárnap
10:35 Verseny 2.


 

h i r d e t é s

Kommentek