fbpx 136 ügyvédi szerződést kötött az NGM | CIVILHETES

h i r d e t é s

136 ügyvédi szerződést kötött az NGM

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

136 ügyvédi szerződést kötött az NGM

2016. augusztus 04. - 15:03
0 komment

 

Az egyik mezőgazdasági háttérintézmény 260 milliós szerződésben van Szijjártó Péter barátjának cégével, az NGM pedig egy héthónapos időszakban 136 ügyvédi szerződéssel rendelkezett - derül ki a minisztériumok által adott válaszokból - írja a HVG.hu.

Forrás: nepszava.hu

Megsorozta kérdésekkel a minisztériumokat a szocialista Mesterházy Attila. Most kikerültek a parlament honlapjára a tanácsadói, ügyvédi, kommunikációs, utazási és reprezentációs költségeket firtató kérdéselre adott írásbeli válaszok, amelyekből kiderül, hogy:

 

- A Nemzetgazdasági Minisztérium és intézményei a júliust megelőző hét hónapban összesen 224 millió forintot költöttek reprezentációra.

- A földművelésügyi tárca 44 millió forint plusz áfát költött ugyanerre, ugyanebben az időszakban.

- A földművelésügyi tárca nyolc ügyvéddel vagy ügyvédi irodával szerződött, ezek közül a Sárhegyi és Társa például évi bruttó 9,1 milliós keretösszegig számlázhat, a dr. Kovács Kond ügyvédi iroda havi 304 ezer forintért dolgozik, a Buczkó ügyvédi iroda viszont óránként kap 35,5 ezer forintot, max. 700 órás (vagyis 25 milliós) keretig.

- Ehhez jönnek még tucatjával a földművelésügyi tárca intézményeinek szerződései, a legtöbb ilyen kontraktusa a Nemzeti Földalapkezelőnek van, 27 ügyvédi irodával szerződtek, a KNP Law Nagy Koppány Varga and Partners például havi 2 millióért dolgozik nekik.

- Nemzetgazdasági Minisztérium és intézményei a hét hónapos időszakban összesen136 ügyvédi szerződéssel rendelkezett.

- Az NGM ezalatt nem állt szerződésben a Századvéggel, az pedig, hogy az intézményei szerződéseben álltak-e, nézze meg mindenki azok honlapján - érkezett a válasz a Varga-minisztériumtól. Az FM azt közölte, hogy ők és a háttérintézmények nem álltak kapcsolatban a Századvéggel.

- Vargáéknál jelenleg 11 politikai tanácsadó és 4 főtanácsadó áll alkalmazásban, ők összesen havi 9,7 millió forintba kerülnek.

- Az FM-nél 12 tanácsadó vagy főtanácsadó dolgozik, ők havi 7,3 millió forintba kerülnek.

- Az NGM és intézményei novembertől júniusig kiküldetésekre több száz millió forintit költött: 45,4 millió forint ment el részvételi díjakra, 272 milliót kóstált 1296 darab repülőjegy és egyéb közlekedési költség, szállásra 124 milliót költöttek, a kiutazók napidíja pedig 71,8 millió forint volt. Azt írják, a cech egy részét az EU állta.

- Az FM kimutatásában 170 millió forint szerepel a minisztériumi kiutazások költségeként, főleg európai célországokat választottak, de azért van egy-egy kuvaiti, jordániai, malajziai, algériai, marokkói, arab emírségi, tunéziai, kínai, perui, mongóliai, kenyai, thaiföldi utazás is. A háttérintézmények utazási listája végeláthatatlan, workshopok, konferenciák, tanfolyamok.

- Az FM-től azt is megkérdezték, mennyit költöttek szakmai tevékenységek támogatására, ilyen szolgáltatások vásárlására. A válasz: a minisztérium 234 milliót fordított erre, a háttérintézményeknél viszont nagy a szórás. A földalapkezelő és a Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi szakközépiskolája például 0 forintot, a Földmérési és Távérzékelési Intézet viszont nettó 319 milliót költött ilyesmire.

- Az NGM ugyanerre azt közölte, hogy szakmai tevékenységet segítő szolgáltatásokra összesen 1 milliárd 778 millió forintot, a tanácsadásra, a háttéranyagok összeállítására, a tanulmányok megírására, illetve az elemző, értékelő munka elvégzésére összesen 688 millió forintot költöttek.

Kommunikációs tanácsadásra a földművelésügyi tárca 3,8 millió forintot költött, ezt mind az AX 06 Kommunikáció Bt. kapta. A háttérintézmények már jóval többet: fizetett riportokkal jelennek meg az Echo TV-ben, ATV-ben és Hír TV-ben, és felbukkan a Kuna Tibor (Szijjártó Péter jóbarátja) cége, a Trinity Communications is, amellyel 260 millió forintra szerződött az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség.

Az NGM ugyanezt azzal ütötte el, hogy a kormany.hu-n minden fent van.

hvg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s