h i r d e t é s

1985-ben lezuhant repülőgép "szellemjáratának" jeleire bukkantak a Flight Radar 24 weboldalon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

1985-ben lezuhant repülőgép "szellemjáratának" jeleire bukkantak a Flight Radar 24 weboldalon

2020. augusztus 20. - 06:54

35 éve történt az eset, amikor a japán légitársaság JL123 járata a Tokió közeli hegyekbe csapódott. A repülés rajongói és szerelmesei azonban nemrég döbbenetes felfedezéseket tettek egy nyomkövetőnek köszönhetően.

Forrás: NZ Herald

Egészen hátborzongató, ami az elmúlt hetekben történt, ugyanis a 35 éve lezuhant JL123-ról hirtelen jeleket kezdtek fogni az egyik online szolgáltatás felületein, amit sokáig a szakemberek sem hittek el.

A járaton összesen 520-an utaztak, szinte csodával határos módon 4-en – egy 12 éves lány, egy szabadságát töltő légiutas-kísérő, valamint egy édesanya kislányával – túlélték a horrorisztikus balesetet, az esemény körülményeit azonban a mai napig rejtély övezi.


Az 1985. augusztus 12-én bekövetkezett balesetben 520 ember halt meg. - Forrás: Kjiel Nilsson / wikipedia

A Japan Airlines 123 a Gunma Prefektúra hegységeibe csapódott még 1985-ben, miután a Haneda Repülőtérről felszállva éppen Oszaka felé vette az irányt. A tragédia akkoriban valóságosan sokkolta az országot, amelynek következtében visszavonultatták a 123-as járatszámot.

A Flight Radar 24 weboldalon először augusztus 5-én figyeltek fel a különös jelekre, amiket szinte el sem hittek. A Twitteren futótűzszerűen terjedtek a képernyőképek, amire a Japan Airlines is kénytelen volt reagálni – közleményükben elmondták, hogy szó sincsen a JL123-ról, csupán egy hiba történhetett az online szolgáltatásban.


Forrás: SoraNews24

A misztikus "szellemjárat" ugyanolyan pályán mozgott, mint a tragikus sorsú JL123, ezért többen azt hitték, valamiféle bizarr jelenség állhat az eset mögött, esetleg a kormány kísérletezhet, a legvalószínűbb magyarázat viszont az lehet, hogy egy leleményes troll hatolhatott be a Flight Radar 24 rendszerébe, aki módosíthatta az ott megjelenő adatokat.

Az érdekes glitch a katasztrófa augusztus 12-i évfordulója környéken mutatkozott az oldalon, hovatovább augusztus 13. és 16. között tartják Japánban az Obon fesztivált, ami szorosan kötődik a spiritualizmushoz és a halál utáni élet mítoszához, ezért nem meglepő, hogy sokan túlvilági lelkekkel és szellemekkel hozták kapcsolatba a járatot.

A hisztéria után a Japan Airlines szóvivője megerősítette, valóban a JL123 tűnt fel a radaron, viszont egy troll helyett éppen egy karbantartást végző IT technikus okozhatta a galibát, aki pusztán véletlenül adta a JL123 nevet a gépnek.

Valójában egyébként a JL712-es járatról volt szó, ami éppen Szingapúrból tartott vissza Naritába. A Japan Airlines bocsánatot kért amiatt, hogy felfordulást okoztak, egyúttal megígérték, a jövőben igyekezni fognak elkerülni a hasonló félreértéseket. (liner.hu)